Karlo Matković, 16 godišnji livanjski košarkaš koji nastupa za kadete KK Cedevite Zagreb, ovih dana nastupit će na prestižnom košarkaškom kampu najtalentiranijih mladih košarkaša 2001. godišta u Europi, koji se održava od 10. ožujka pod pokroviteljstvom “Nike” “Air Jordan Brand-a” u Barceloni.

Odlične igre u kadetima i juniorima KK Cedevite nisu promakle “skautima” i trenerima u omladinskom pogonu KK Cedevite, tako da će ove godine talentirani mladi Livnjak, predstavljati hrvatsku košarku. Na ovom kampu, dosada, Hrvatsku su predstavljali mladi košarkaši kao što su Hezonja, Bender, Mazalin, Arapaović od kojih prva dvojica igraju NBA košarku, a kasnije su svi postali reprezentativci Hrvatske.

Karlo Matković počeo je trenirati košarku u mlađim selekcijama KK Livna sa svega 13 godina, da bi nakon odigrane dvije sezone prešao u redove KK Cedevite. Transfer se dogodio na preporuku direktora mlađih selekcija Cedevite, bivšeg košarkaša Marina Baždarića. Karlo je, s Cedevitom, potpisao Ugovor o sportskom usavršavanju koji vrijedi do 18. godine. Nakon provedenih pola godine treniranja i igranja u Cedeviti te odigranih 28 utakmica, Karlo je vodeći strijelac KK Cedevite sa 19,0 postignutih koševa po utakmici.

Visok je 203 cm a krasi ga odličan skok te mekana ruka. Privukao je pozornost košarkaških stručnjaka, zahvaljujući čemu će ove godine nastupiti za izabranu vrstu Hrvatske, na Jordan Brand Classic-u u Barceloni.

Trenirat će i igrati utakmice s 30 najtalentiranijih mladih košarkaša Europe pod paskom košarkaških trenera NBA lige. Pred sam kraj, 17. travnja, najboljih 10 košarkaša, otputovat će u SAD, točnije u New York  (Brooklyn) na utakmicu protiv mladih američkih košarkaša tog uzrasta.

Mladom livanjskom košarkašu, u redovima zagrebačke Cedevite, uredništvo portala Livnovine, želi dobar nastup, zdravlje, te da nas i dalje nastavi oduševljavati svojim nastupima u Cedeviti.

Pored Karla Matkovića, na Jordan Brand Classic-u, Hrvatsku će predstavljati i mladi kadet zagrebačke Cibone, Matej Rudan iz Omiša.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok