Pobjednik prvog kola Duvanjske trkačke lige je Vinko Sliško koji je dionicu put između Tomislavgrada i lokalnog naselja Sarajlija u dužini od pet kilometara istrčao u vremenu 18 minuta i 7 sekundi.

Nakon što je prošli četvrtak održana probna utrka duvanjskih rekreativaca u trčanju na pet kilometara, danas je održano prvo od 12 predviđenih kola koji će se održavati svakog četvrtka ,s tim da će se zadnji četvrtak u mjesecu trčati na deset kilometara.

Prvo kolo je okupilo 30 natjecatelja a duvanjski triatlonac Igor Mandušić, kao organizator i jedan od osnivača spomenute trkačke lige, najavljuje za slijedeći put natjecanje i za mlađe uzraste.

- Uz pomoć nas nekolicine koji imamo iskustva na međunarodnim natjecanjima, želimo potaknuti duvanjske rekreativce na bavljenje ovim sportom, a ovim natjecanjem dajemo sudionicima mogućnost testiranja svojih trkačkih sposobnosti te unaprjeđenje samih sebe u daljnje profesionalne izazove - kazao je za Fenu Igor Mandušić.

Dodao je kako je pozitivno iznenađen odzivom jer, kako kaže, ni Marijanska liga koja se održava u Splitu ne okuplja veći broj natjecatelja.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok