Vladimir Kličko i Joshua Anthony na stadionu Wembley bore se za naslov svjetskog boksačkog prvaka u teškoj kategoriji verzija IBF, IBO i WBA.

Obojica boraca u ring su ušli veoma oprezno te smo prve četiri runde gledali ispitivanje snaga i vrlo rijetke napadačke akcije, no u petoj rundi meč se pretvorio u jedan od najboljih ove godine.

Prvi je krv namirisao Joshua koji je Klička snažnim kombinacijama bacio u knockdown te su mnogi pomislili kako je Ukrajinac gotov. Međutim, Vladimir se uspio pridići i oporaviti, a do kraja runde sve je više preuzimao kontrolu u ringu od vidno umornog Joshue. Piše Slobodna Dalmacija.

Šesta runda donijela je potpuni preokret u odnosu snaga. Kličko, inače borac poznat po izrazito defanzivnom stilu, krenuo je u napad i snažnim krošeom pogodio Joshuu koji je završio na podu, a pridigao se tek kad je sudac odbrojao do 9.

U sedmoj rundi gledali smo izjednačenu borbu dva velika, ali i umorna čovjeka, a središte ringa uglavnom je kontrolirao Kličko.

Osmu i devetu rundu borci su ipak usporili tempo. Obojica su osjetili moćne udarce svojih protivnika te su mnogo oprezniji iako Joshua nošen podrškom 90.000 ljudi s tribina sve češće pokušava kombinacijama pogoditi Klička.

Jedanaesta runda bila je presudna! Već u prvoj sekundi Joshua je snažnim direktom pogodio Klička koji je vidno zateturao, a Anthony je namirisao krv i krenuo na sve ili ništa. Čak dva puta je rušio Klička koji se uspio podignuti, ali na kraju je sudac prekinuo borbu. Joshua je novi prvak!

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok