U sklopu 26. kola 2. nogometne lige FBiH – jug NK Kamešnica je u nedjelju gostovala na Zgonima gdje je u općinskom derbiju protiv Troglava 1918 slavila rezultatom od 0:1 čime je nastavila pozitivan niz u zadnjih nekoliko kola.

Popularni općinski derbi i ovaj put je privukao veliki broj ljubitelja nogometa usprkos jakoj kiši koja je padala dobar dio prvog poluvremena. Nažalost, loši vremenski uvjeti djelomično su se odrazili i na samu kvalitetu igre obje momčadi posebno u prvom poluvremenu.

Kamešnica bolju igru početkom utakmice kapitalizira u 26. minuti  nakon sjajne akcije i još ljepšeg pogotka veterana Anesa Hoze. Iz prvog poluvremena vrijedi istaknuti i pogodak Pave Čeke koji je poništen zbog zaleđa iako su igrači i navijači Kamešnice smatrali da zaleđa nije bilo.

Na odmor se odlazi s rezultatom od 0:1 za Kamešnicu.

U drugom poluvremenu vremenske prilike se pomalo popravljaju i obje momčadi počinju igrati sigurnije i bolje. Kamešnica u startu drugog poluvremena pokušava presingom natjerati braniče Troglava 1918 na pogreške što djelomično i uspijeva no bez konkretne realizacije.

U 81. minuti sudac Zelenika dosuđuje penal za Kamešnicu nakon što se Stjepan Krezo uspješno oslobađa svoga čuvara kojem nije ništa drugo preostalo nego da ga prekršajem zaustavi. Osim penala Troglav je ostatak susreta morao igrati s igračem manje jer je utakmicu zbog drugog žutog kartona morao napustiti iskusni Dalibor Omazić. Penal izvodi Pavo Čeko no na žalost po navijače Kamešnice udarac nije dovoljno precizan i vratar Troglava 1918 Admir Bučo  ga uspješno brani.

Iako s igračem manje zadnjih desetak minuta domaćni su pokušali doći do gola Kamešnice no sve opasnosti uspješno su otklonili braniči Kamešnice Niko Pavić, Luka Pervan i Ivo Vukadin. S druge strane igrači Kamešnice su kontrama pokušali doći do još jednog pogotka no bezuspješno.

Na kraju možemo konstatirati da je u fer i korektnom općinskom derbiju Kamešnica ipak pokazala više te da je zasluženo slavila.

Ovom prilikom želimo čestitati i Ivanu Pavloviću – Džeku koji je uspješno na klupi mijenjao trenera Branka Sučića koji je danas bio odsutan zbog službenog putu u Sarajevo.

U narednom 27. kolu Kamešnica će na Bilom Polju ugostiti HŠK Posušje dok Troglav 1918 putuje u Čitluk gdje će odmjeriti snage s Brotnjom.

NK Kamešnica

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok