Jučer je uspješno završeno još jedno kvalitetno izdanje Šujičkoga polumaratona.

Riječ je o najstarijoj polumaratonskoj utrci na području Bosne i Hercegovine na kojoj se ove godine prijavilo 300 polumaratonaca i rekreativaca iz šest europskih zemalja. Ipak nisu se svi pojavili na startu utrke, a razlog tomu su najvjerojatnije ekstremne vrućine. Piše Tomislavcity.

U utrci 11. Šujičkog polumaratona nastupilo je 195 natjecatelja. Većina ih je uspješno istrčala utrku od Kupreškoga polja do Šujice, unatoč prosječnoj temperaturi od 34 Celzijeva stupnja. Pri kraju utrke živa u termometru pokazala je i 36 stupnjeva. Prema dostupnim informacijama djelatnici tomislavgradskoga Doma zdravlja nisu imali većih intervencija.

Pobjednik utrke u muškoj konkureniji je naš Vinko Sliško iz AK Puls. Drugo mjesto izborio je Slaviša Bunić iz Prijedora, a treće Dalibor Vujević iz Splita.

Valja istaknuti i odličan rezultati Kreše Parlova, također člana AK Puls koji je utrku završio na 4. mjestu. Odaziv Pulsaša i na ovu ureku bio je izvrstan. Nastupilo ih je čak 30.

U vrlo jakoj ženskoj konkurenciji najbrža polumaratonka bila je Mađarica Tunde Szabo. Druga u toj konkurenciji je Splićanka Nikolina Šustić, dok je treće mjesto osvojila trostruka bh olimpijka iz Prijedora i pobjednica Zagrebačkoga maratona Lucie Kimani.

Rezultati dječje utrke (800 m):

Dječaci:

1. mjesto Luka Škorić (Tomislavgrad)
2. mjesto Ante Brzović (Tomislavgra)
3. mjesto Krešimi Radoš (Zagreb)

Djevojčice:

1. mjesto Magdalena Duvnjak (Zagreb)
2. mjesto Paula Perković (Šujica)
3. mjesto Elizabeta Mioč (Šujica)

Nakon utrke najuspješnijim trkačima dodjeljene su nagrade i priznanja, a potom je upriličeno zajedničko druženje uz osvježenje i objed.

Ne sumnjamo da će ovaj polumaraton, za koji su organizatori ove godine dobili i javno priznaje tomislavgradske općine, uspješno biti organiziran i idućih godina. Šujički polumaraton pobuđuje veliko zanimanje profesionalaca i rekreativaca, no sudeći po izjavama gospodina Bore Stipića, koje je ovih dana dao u medijima, u budućnosti se „neće ići k povećanju broja sudionika nego će se profilirati prema kvaliteti i eliti dugoprugaškog trčanja u regiji. Tu vidimo svoju budućnost i tom cilju težimo" kazao je gospodin Stipić.

Na maratonu je nastupilo i devet Livnjaka i Livanjki.

(Troje Brčića na polumaratonu; prvi slijeva Slaven Brčić)

Najbolji rezultat je ostvario Slaven Brčić zauzevši 18.mjesto. Triatlonac Ivica Vrgoč zauzeo je 19. mjesto, Nikica Mandić 25. mjesto, Petar Krešimir Vuković 39. mjesto, Ljuban Baković 57. mjesto,... Ivica Vrdoljak 95. mjesto i Tomislav Anić 105. mjesto.

U poretku žena Dijana Manđeralo zauzela je 8. mjesto i Magdalena Čečura 20. mjesto.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok