I Izbornik vuče jake poteze, želi u reprezentaciji golemo zajedništvo, jake osobe, ljude koje svi cijene.

Hoće li Darijo Srna uz Zlatka Dalića i Ivicu Olića sjediti na klupi Vatrenih na Svjetskom prvenstvu u Rusiji? Naravno, sve pod uvjetom da Hrvatska preskoči Grke u dodatnim kvalifikacijama. Pišu Sportske novosti.

Naime, Darijo Srna je skupa s Ivicom Olićem bio u Zagrebu, te razgovarao s izbornikom Zlatkom Dalićem. Razgovarali su odvojeno, dva proslavljena reprezentativca čak se nisu uspjela ni sresti u metropoli. Dalić je želio da Srna već bude dio njegova stožera na utakmicama s Grčkom, ali to se nije uspjelo srediti s obzirom na trenutačnu situaciju oko znanih problema koje ima proslavljeni hrvatski reprezentativac.

Izbornik je logično razmišljao s obzirom na to da Darijo trenutačno ne igra, te da proces, odnosna njegova priča o dopingu nije gotova. Pa se tako dogovor prolongirao. U slučaju, a tome se svi nadamo, da Vatreni preskoče Grke, ostaje mogućnost da Srna kao član stožera ode u Rusiju. Inače, Dalić je već razgovarao sa Srnom u Ukrajini na tu temu, u Zagrebu se priča samo nastavila...

Izbornik vuče jake poteze, želi u reprezentaciji golemo zajedništvo, jake osobe, ljude koje svi cijene, koji imaju autoritet među reprezentativcima. Olić i Srna su svakako na vrhu te top liste, takav dvojac imati uz sebe na klupi bi svakako bio blagoslov u ovim vremenima.

Jasno, kad se radi o Srni, onda se mora vidjeti kako će se razviti situacija oko njegove priče koja je poznata, radi se o onoj doping-aferi koja se zakotrljala iz Ukrajine. Čeka se rasplet, pa je sad u ovom slučaju nepotrebno bilo što špekulirati. Jer sve zapravo ovisi o završetku te priče oko dopinga. Jer ako odluka bude loša po našeg Darija, tko zna bi li uopće mogao biti prisutan u nogometu neko vrijeme ili bi se eventualna kazna odnosila samo na igranje nogometa? Nadalje, ako bi se priključio stožeru reprezentacije na SP-u, znači li to da bi Srna prekinuo igračku karijeru, bez obzira kako će se rasplesti ta ukrajinska epizoda vezana uz navodni doping? Za sada nema odgovora na ta pitanja, ali izvjesno jest da zagrebački sastanak Dalića i Srne sugerira da ga novi izbornik želi uz reprezentaciju.

Ono što se svi nadamo jest da će Darijo dokazati nevinost, a sve što će se dalje zbivati će onda vrlo brzo na vidjelo. Dalić, dakle, želi Srnu u svom stožeru, makar je naš proslavljeni nogometaš već na neki način i član stožera Vatrenih. Pokazao je to već prije utakmice u Ukrajini, kad se odmah priključio našim reprezentativcima. Nekoliko puta dolazio je u hotel gdje su bili Vatreni, nudio je podršku. Vidjeli ste svi kako je živio s našim dečkima u tom krucijalnom srazu, kamera je često na tribini pokazivala baš njegove reakcije. A onaj trenutak na kraju utakmice, kad ga Luka Modrić pogledom traži i pozdravlja na tribini, a Srna mu veselo maše, slika je koja ne može nikad izblijedjeti.

Kao igrač uvijek vođa

Srna je kao igrač uvijek bio vođa na travnjaku, ali isto tako i dobri duh reprezentacije. Čovjek koji je sve uvijek znao držati na okupu. I koji je nevjerojatno nedostajao kad se oprostio. Kad bi se vratio kao član stručnog stožera, bio bi to pun pogodak.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok