Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić danas je objavio popis igrača s kojima će pokušati izboriti plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Vatreni su u dodatnim kvalifikacijama izvukli Grčku, prva utakmica igra se 9. studenoga u Maksimiru, a uzvrat tri dana kasnije u Pireju. Piše Večernji list.

– Grci nisu toliko kvalitetni koliko igraju prljavo, rade prekide, stalno su na rubu incidenta, kradu vrijeme. Ako prihvatimo takav način igre, onda nemamo velikih šansi. Moramo ostati mirni, ne nasjedati na provokacije, koncentrirati se na igru. Imao sam mnogo takvih utakmica u Emiratima: moj klub bio je dominantan pa su nas suparnici nastojali na sve moguće načine destabilizirati. Kad smo na to odšutjeli, uvijek smo dobro prolazili – rekao je Dalić.

Dalićev popis:

Vratari: Subašić, Kalinić, Livaković Braniči: Lovren, Vida, Vrsaljko, Mitrović, Nižić, Strinić, Leovac, Pivarić Vezni: Modrić, Rakitić, Badelj, Rog, Pašalić, Vlašić, Bradarić, Napadači: Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Rebić, Perišić Pretpozivi su poslani ozlijeđenima Brozoviću, Pjaci, Jedvaju te Antoniju Miliću i Duji Čopu. – Hoću izabrati najbolje, igrače koji su u formi, koji mi mogu donijeti rezultat. Nikoga nisam otpisao, svi imaju šanse. Vi znate da Grci igraju defenzivno i zbog toga nam trebaju igrači koji mogu napraviti višak po strani. Nisu to ni Brozović, ni Rakitić. Rebić i Vlašić igraju u sjajnoj formi, mladi su, potentni igrači, sigurno su plus za nas. Već dugo imamo problem s lijevim bokom. Ne, Pivariću nije odzvonilo, ali hoću vidjeti Leovca i Strinića, hoću pojačati konkurenciju da svi vide da mogu ući u reprezentaciju ako igraju dobro.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok