Luka Modrić i njegov Real Madrid tražit će put u Lisabon preko Mandžinog Bayerna, dok će se u drugom susretu ogledati Chelsea i Atletico Madrid. U Europskoj ligi, u polufinalu će igrati Rakitićeva Sevilla i Valencija, te Benfica i Juventus.

Nakon ždrijeba Europske lige, na redu je Liga prvaka, gdje ćemo Luku Modrića vidjeti u dresu madridskog Reala, dok će za Bayern sasvim sigurno nastupiti Mario Mandžukić. Luka Modrić i Real Madrid igrati će prvu utakmicu kod kuće protiv protiv Mandžinog Bayerna, dok će se u drugoj utakmici susresti Chelsea i Atletico Madrid.

Polufinala Lige prvaka:

Real Madrid - Bayern, 22.4. prva utakmica, uzvrat 30.4.

Dosad su ove dvije ekipe igrale međusobno 20 puta u europskim utakmicama, a blagu prednost je dosad ostvario Bayern. 11 pobjeda Bavarca, dva remija i sedam pobjeda Real Madrida dosadašnji su omjeri. Gol-razlika je dosad također u korist Bavaraca, 33:26.

Prognoza: na samom početku sezone, ovo su bila dva kluba, koja su uz Barcelonu najbolje kotirala na kladionicama te dva kluba koje je stručna nogometna javnost spremna proglasiti najboljima. Šanse su otprilike 60-40 u korist Bavaraca, pogotovo ako se zna da Ronaldo i dalje nije na sto posto svojih mogućnosti.

Atletico Madrid - Chelsea, 23.4. prva utakmica, uzvrat 29.4.

Samo su tri puta dosad igrali Atletico i Chelsea u europskim natjecanjima, uz jednu pobjedu svakom te jedan remi. Gol-razlika je blago na stranu Engleza, 7:6 su dosad bolji.

Prognoza: malo je tko vjerovao da bi upravo ova dva kluba mogla igrati polufinale, a Chelsea će biti smatran blagim favoritom. No, bila je i Barcelona... Priča će se vjerojatno vrtiti oko dva karizmatika na klupama, gdje Mourinho ima priliku postati prvi trener koji bi osvojio Ligu prvaka s tri različita kluba, dok bi Simeone mogao postati prvi koji bi to uspio s Atleticom.

Prvi će se polufinalni dvoboj igrati 22. travnja, dok je drugi na rasporedu 23. travnja. Uzvrati će se igrati 29. i 30. travnja. Finale u Lisabonu na rasporedu je 24. svibnja.

Što se Europske lige tiče, hrvatski će predstavnik Ivan Rakitić i njegova Sevilla u polufinalu igrati protiv Valencije, kluba koji je po prvi put u povijesti ovog natjecanja nadoknadio 3:0 iz prve utakmice. U drugom susretu, prva će se utakmica igrati na La Luzu, gdje će Benfica ugostiti talijanski Juventus. Svi su klubovi već osvajali ovo natjecanje osim Portugalaca, koji su dva puta igrali finale, pa tako i prošle godine kada su poraženi protiv Chelsea

Polufinala Europske lige:

Sevilla - Valencia, 24.4. prva utakmica, 1.5. uzvrat.

Benfica - Juventus, 24.4. prva utakmica, 1.5. uzvrat.

Finale će se igrati 14. svibnja na Juventusovoj Areni u Torinu.

Tportal

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok