U organizaciji Ministarstva znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije u petak, 24. studenoga 2017. godine u Tomislavgradu održano je sportsko natjecanje učenika srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.

Natjecanje se održavalo u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivan Mažuranić“, u dvorani Srednje strukovne škole i Gradskoj sportskoj dvorani u Tomislavgradu.

Učenici i učenice natjecali su se u nogometu (muškarci), košarci (muškarci), košarci (žene) i odbojci (žene). Sudjelovalo je 28 ekipa s ukupno 300 učenika.

U muškoj konkurenciji u nogometu najbolja je bila ekipa SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna. Drugo mjesto osvojila je SSŠ Tomislavgrad iz Tomislavgrada, a treće Gimnazija „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada

U muškoj konkurenciji u košarci prvo mjesto osvojila je ekipa SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna. Drugo mjesto pripalo je učenicima Srednje ekonomske škole Livno iz Livna ,  a treće mjesto osvojila je  Srednja škola „Kupres“.

U konkurenciji učenica u košarci na prvom mjestu se našla ekipa Gimnazije iz Livna. Drugo mjesto pripalo je učenicama Gimnazije  „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada, a treće mjesto učenicama SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna.

U odbojci za žene najuspješnije su bile učenice livanjske gimnazije, drugo mjesto osvojile su učenice SSŠ „Silvija Strahimira Kranjčevića“ iz Livna, a treće mjesto Gimnazije  „Marka Marulića“ iz Tomislavgrada.

Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije osiguralo je financijska sredstva za održavanje ovog natjecanja, uključujući i besplatan prijevoz učenika.

Svim ekipama uručene su zahvalnice za sudjelovanje u natjecanju, a ekipama koje su osvojile prva tri mjesta dodijeljeni su pehari i diplome kao i druge prigodne nagrade.

Ovim natjecanjem završeno je ovogodišnje sportsko natjecanje osnovnih i srednjih škola s područja Hercegbosanske županije.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok