Hrvatska ženska U16 reprezentacija plasirala se u finale MEVZA turnira u Mađarskoj nakon pobjede nad reprezentacijom Slovačke od 3:1 (25:14, 25:17, 25:27, 25:21).

Djevojke su odigrale jako dobro, pogotovo prva dva seta, pa pomoćni trener Leonard Barić nakon utakmice nije krio zadovoljstvo - „Prva dva seta vršili smo pritisak sa servisima, koji je bio velika enigma za protivnika i koji nam je puno olakšao posao u obrani. Nakon pola sata igre vodili smo 2:0. Žao nam je što nismo treći set završili u našu korist, jer smo uspjeli izvući prednost Slovačke od 24:21, ali na kraju smo ipak posustali iako smo poveli 25:24. U četvrtom setu dosta se igralo poen za poen, ali na kraju smo se odvojili i zaključili utakmicu u našu korist.“

U finalu će igrati protiv reprezentacije Češke, koja je s 3:2 (25:20, 24:26, 22:25, 25:23, 15:8) pobijedila reprezentaciju Slovenije.

Na turniru u Mađarskoj sudjeluju odbojkašice OK Troglav Zorana Brčić, Andrea Mihaljević i Ema Šeremet.

Nakon turnira u Mađarskoj reprezentativke se vraćaju na pripreme u Zagreb od kud putuju u Italiju na kvalifikacijski turnir za Europsko prvenstvo.

Na užem popisu izbornika Igora Lovrinova našla se još jedna Livanjka Ana Ištuk, trenutačna igračica zagrebačke Mladosti, koja je morala izostati s navedenih turnira jer se pred sam odlazak u Mađarsku ozlijedila na pripremnom treningu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok