U posljednjoj ovosezonskoj emisiji u Svom filmu gostovao je izbornik Hrvatske nogometne Reprezentacije Zlatko Dalić.

U opširnom intervju urednici Tončici Čeljuski priznao je kako su očekivanja od reprezentacije na Svjetskom Prvenstvu u Rusiji velika, no i da vjeruje da ova generacija može napraviti dobar rezultat. 

Priznao je kako je atmosfera odlična oko reprezentacije i da po cijeloj Hrvatskoj sreće ljude koji su puni dobrih želja, pa i savjeta o reprezentaciji.

Rekao je kako rado posluša ljude i čuje svaki savjet no nakon toga uvijek donese vlastite odluke. 

Dalić je ponovio kako je ponosan što je trener takvim igračima i kako ih on ne može učiti igrati nogomet jer ga oni već  sjajno igraju. Njegova zadaća je da pripremi taktiku izabere najbolju momčad, ekipu pripremi da bude psihološki jaka i da ju motivira da odigra najbolje što može.

>>> Izbornik Dalić donirao garnituru sportske opreme MNK "Čulin Mlin"

Mi imamo sjajnu generaciju, sjajnu reprezentaciju i svi ti igrači igraju uglavnom u velikim klubovima u Europi. Imaju napornu sezonu i velika očekivanja. Reprezentacija je nešto posebno to se ne može usporediti, to je igra za svoju državu, za svoj narod, to je pitanje ponosa i časti. Najvažnije je napraviti dobru atmosferu. Nekima će to biti i zadnje svjetsko prvenstvo, mislim da im ne treba veći motiv.

Odgovarajući na pitanje kako donosi odluke tijekom utakmice Dalić je rekao da s igračima puno komunicira i da puno vremena potroši na razgovore s njima i sve situacije koje su mu na umu prodiskutira s njima i želi čuti njihovo mišljenje. No kao izbornik mora ponekad donositi odluke u sekundi i iza njih stajati. Nekad ih igrači ne prihvate stoga je bitno da unaprijed znaju moju ideju. 

Na pitanje je li bilo pritisaka da na najveću svjetsku nogometnu smotru odu određeni igrači, budući da je to i svjetska nogometna tržnica, Dalić je odgovorio da sve odluke donosi samostalno jer je i njegova odgovornost za rezultat. Nikakvih pritisaka nije bilo, a on ih ne bi ni prihvatio.

Glavni mu je cilj u Rusiji proći grupu jer Hrvatska grupu nije prošla još od 1998. Kad se plasiramo među 16 najboljih na svijetu sve je otvoreno. No prvi i osnovni cilj je grupa.

Ako budemo zdravi i spremni uz malo sreće sve je otvoreno. Dalić je rekao da je s nama u grupi Argentina koja ima Messija koji je po njemu svjetski broj jedan. Brazil, Engleska, Španjolska sve su to velike momčadi koje imaju samo jedan cilj – biti svjetski prvaci. No i naše ambicije su velike i ja vjerujem u Hrvatsku, ponovio je izbornik.  

Pogledajte emisiju na HRT-u.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok