Hrvatska je među šest reprezentacija koje su izborile prolaz u osminu finala. To je činjenica, s koje će pozicije krenuti ovisit će o posljednjem kolu.

Zanimljivo je da niti u jednoj skupini nije poznat pobjednik iste, pa raditi neke matematike i kalkulacije je zapravo Sizifov posao. Iz dana u dan će se događati iznenađenja, a u svega četiri dana će biti poznato sve. Petak je prvi slobodan dan. Dan bez utakmica.

Ono što zapravo najviše zanima je pitanja u kakvom će sastavu zaigrati Hrvatska protiv Islanda. Izbornik Zlatko Dalić prilično je "zakopčan" kada ga se pita o tome, proteste iz redova Argentine i Nigerije ne shvaća previše ozbiljno. Uostalom na raspolaganju ima 22 igrača, najbolji zna u kakvom je stanju momčad, koga treba poštedjeti zbog neke ozljede, sačuvati od kartona. Piše Slobodna Dalmacija.

U prve dvije utakmice "požutili" su Ćorluka, Vrsaljko, Mandžukić, Rebić, Rakitić i Brozović. Zbog udaraca dobivenih u susretu protiv Argentine Ante Rebić je trenirao odvojeno. Tko će od ovih igrača istrčati na travnjaku u Rostovu odlučit će izbornik Zlatko Dalić nakon posljednjeg treninga. Tada će imati potpuni uvid u stanje igrača.

Istina je da su mnogi već dali svoja mišljenja kako se ne smije nastupiti s potpuno izmijenjenom momčadi, ne toliko zbog povika oko fair-playa, koliko zbog situacije da bi eventualni poraz mogao loše utjecati na atmosferu u momčadi pred osminu finala. To je puno važnije, nego pitanje tko će uz Hrvatsku proći dalje. Sve reprezentacije su odigrale po dva susreta, sami snose krivnju zbog eventualnih propusta. Uostalom tko može biti siguran da protiv Islanda Kramarić ne bi bio bolje rješenje u odnosu na Mandžukića ili da neće možda pjaca odigrati partiju života.

Vjerujemo tek da će Dalić shodno svemu odabrati najbolju moguću postavu s kojom će uz dobru igru doći do treće pobjede u skupini.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok