Hrvatska nogometna reprezentacija u zadnjem je dvoboju D skupine Svjetskog prvenstva u Rostovu na Donu pobijedila Island sa 2:1 te će kao pobjednik skupine u osmini finala igrati 1. srpnja protiv Danske, a hrvatski izbornik Zlatko Dalić istaknuo je da će nedjelja biti naš dan istine.

Izbornik Dalić, kao što je i najavio, značajno je izmijenio sastav, pa su od igrača koji su iznijeli glavni teret u prve dvije utakmice u početnoj postavi bili samo Modrić, Kramarić i Perišić.

Raduje me da su skoro svi igrači koji su ovdje dobili priliku, a Modrić je bio u početnoj postavi jer daje samopouzdanje momčadi. Nismo kalkulirali, išli smo na pobjedu, ali u prvom poluvremenu nismo bili dobri u svim segmentima. Imali smo posjed lopte, ali nije bilo pravih dodavanja u dubinu. U nastavku je bilo bolje. Islanđani su nas mučili u prekidima, i svaka im čast, kazao je Dalić za HTV i dodao: Tri pobjede i gol razlika 7-1, naravno da sam zadovoljan. No, plasman u osminu finala nije naš krajnji domet. U nedjelju nas čeka Danska, to je naš dan istine. U toj utakmici moramo pokazati našu najbolju igru na ovom prvenstvu.

Pogledajte video.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok