Hrvatska nogometna reprezentacija odigrat će 6. rujna prijateljsku utakmicu kod europskog prvaka Portugala, a 11. rujna slijedi debi u Ligi nacija, na gostovanju kod Španjolske.

"Čekaju nas dvije provjere koje će dobro doći novim igračima, a pritom nastavljamo s nizom jakih utakmica koje igramo ove godine. Pred nama je sedam mjeseci rada i priprema za ono što nam je najvažnije, a to su kvalifikacije za Europsko prvenstvo i samo Europsko prvenstvo", sažeo je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić na službenoj stranici HNS-a. Prenosi Slobodna Dalmacija.

"Iskoristit ćemo Portugal i Španjolsku za pravu pripremu, za pronalazak nove energije. Rezultat je uvijek bitan, ali nije sada primaran. U prvom planu je selekcija. Mi smo ispražnjeni i trebat će nam nešto vremena da se vratimo. Svi koji su krenuli na put dobit će priliku, imaju šansu - pogotovo napadači Santini, Livaja i Čop", dodao je.

Za utakmice s Portugalom i Španjolskom, naime, neće konkurirati napadači Ante Rebić i Andrej Kramarić, dok će dokapetan Ivan Rakitić biti na raspolaganju za ogled u Elcheu.

"Imao sam dogovor s Kramarićem da će preskočiti ovo okupljanje kako bi se u klubu pripremio za nastavak prvenstva, Ligu prvaka i reprezentaciju. Dugo je bio ozlijeđen, tek je počeo trenirati i nema nikakvih problema", pojasnio je Dalić.

Reprezentacija se u ponedjeljak okuplja po prvi puta nakon moskovskog finala Svjetskog prvenstva.

"Nismo još do kraja svjesni što smo napravili, da smo zasluženo drugi na svijetu. Euforija se tek stišava, dojmovi se sliježu, no počinje novo natjecanje, stižu nova iskustva i izazovi. Na kraju moramo biti spremni za kvalifikacije za Europsko prvenstvo i na Europskom prvenstvu pokušati ponoviti ono što smo doživjeli u Rusiji", zaključio je hrvatski izbornik. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok