Velike probleme ima hrvatski izbornik Zlatko Dalić uoči okršaja protiv Engleske u Ligi nacija. Nakon što je već šest Vatrenih otpalo za nastup protiv Engleske, Ivan Santini je potvrdio za Sportske novosti.

- Moram napraviti stanku zbog posjekotine na nozi, to traži određeno vrijeme, ali bit ću spreman za Jordan.

Santini je tako još jedan igrač na listi izostanka za dvoboj s Tri lava. Hrvatska će tako u ovom ogledu igrati bez sedmorice: ozlijeđeni su Brozović, Vrsaljko, Barišić, L. Kalinić, Čop i Santini, a zdravstvene probleme od prije ima Strinić.

Kod Santinija je riječ o posjekotinu koju je zadobio protiv Dinama u Europskoj ligi. Centarfor Anderlechta svakako bi trebao biti fit za nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

- Dinamo je u prednosti, ima šest bodova i ovog je velika šansa za njega da prezimi u Europi. No, još je dosta, četiri kola do kraja - komentirao je Santini.

Vrsaljka muči koljeno, nateklo je nakon što se poslije mjesec dana stanka vratio na teren u nedjelju. Lovre Kalinić duže osjeća tetivu i mora to riješiti, dok ostali imaju poteškoća s mišićima.

No, u niti jednom slučaju ne radi se o težem problemu osim potencijalno kod Vrsaljka. Pitanje je hoće li se moći na pravi način oporaviti bez operacije, a to znači i dužeg izbivanja. Višemjesečnog. Čini sve da to riješi na konzervativan način, međutim kad je nakon utakmice koljeno natečeno, nije dobro.

Dakle, od startera s polufinala SP-a s Engleskom nema Subašića, Vrsaljka, Strinića, Brozovića i Mandžukića.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok