Košarkaši Livna u posljednjoj pripremnoj utakmici pred početak prvenstva HERCEG-BOSNE u srijedu 23. 10. ugostili su premijerligasa BiH ,HKK Čapljina. Utakmica je završena rezultatom 75:64 za KK Livno.

Pod vodstvom novog trenera Emira Druške , igrači KK Livna gotovo cijelu utakmicu drzali su prednost i stvorili atmosferu unutar ekipe koja ce biti veliki motiv za novu sezonu. HKK Capljina je vjerojatno najkvalitetniji protivnik protiv kojeg su livanjski kosarkasi igrali nazad nekoliko godina. Ekipa HKK Čapljina se sastoji od mladih skolovanih kosarkasa koji su cijelu utakmicu drzali prikljucak a u nekoliko navrata I preuzimali vodstvo. Takva igra gostiju, nije poljuljala domace kosarkase koji su kvalitetnom obranom i organiziranim napadima ovu utakmicu ipak na kraju sigurno priveli kraju.

Kod domaćih igrača najefikasniji je bio Lovre Perkovic s 19 postignutih koseva, a dvoznamenkasta su bila jos 3 igraca, Ante Dzepina s 15, izvrsni Damir Dronjic i Hajro Dizdar (uz puno angažmana i proigravanja  suigrača) sa 14 postignutih koseva. Ivan Vrdoljak je odigrao odličnu utakmicu kako u napadu tako i u obrani potpuno se posvetivši kolektivnoj igri te unatoč tome stigao ubaciti 8 koševa uz veliki broj skokova te mladi Nikola Pavic, koji je uspješno mijenjao prvog centra Antu Džepinu 5 koseva.

Kod gostujuće momčadi najviše koševa postigao je Ivan Begić (11) ,Jurković(9),Karamatić (8),Pervan I Bogdanović (4) te Bokšić I Vrankić po (2) koša. Okupljena publika bila je zadovoljna prikazanom kosarkaskom igrom obje ekipe .Ova predstava KK Livna najavljuje povratak košarke u Livno dakako samim time i ljubitelja košarke na tribine . Veseli vijest da livanjsku ekipu sacinjavaju isključivo domaci igraci ,dok igraci okupljeni u premijerligasu HKK Capljini dolaze iz mnogih gradova BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok