- Fantastično! - ovo je bila prva reakcija na Lukinu pobjedu u Parizu hrvatskog izbornika Zlatko Dalića. Prijenos iz Pariza gledao je doma u Varaždinu.

- U svim intervjuima kazao sam kako Luka zaslužuje i ovu nagradu jer je imao fantastičnu godinu. S Realom je osvojio europski naslov, a s Hrvatskom je bio drugi na svijetu, i upravo taj naš uspjeh u Rusiji daje ovome Modrićevom trofeju daje poseban pečat. Svi moramo biti ponosni na Lukinu nagradu; i njegovi suigrači, i ja kao izbornik koji sam ga vodio ove godine. Priznajem Ronaldu i Messiju da su veliki svjetski igrači, ali Luka ih je ove godine obojicu nadmašio - dodao je Dalić.

Ovaj put nije želio komentirati Ronaldovo i Messijevo nepoštivanje pobjednika, njihov izostanak s pariškog spektakla. Zanimljivo, najboljemu nogometašu svijeta u dvorani Grand Palais nisu imali snage čestitati ni konkurenti, Francuzi Kylian Mbappe i Antoine Griezmann.

- To je razlika između njih i Luke, koji je izjavio: ‘Kakav god bio ishod ankete, ja ću biti zadovoljan’. Time je pokazao svu svoju veličinu. Ta njegova gospoština, respekt prema konkurentima treba nam svima biti vodilja - dodao je Dalić, koji se s Modrićem posljednji put čio prekjučer kada mu je Luka najavio svoj odlazak u Pariz.

Tjednik France Football prvi put je dodijelio i Trofej Kopa, za najboljega mladoga igrača svijeta, Kylianu Mbappeu iz PSG-a, te najboljoj nogometašici svijeta, Norvežanki Adi Hegerberg, članici Lyona. U anketi je sudjelovalo 195 novinara iz isto toliko zemalja. (Večernji)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok