Maraton 2014 godine,  će nastaviti tradiciju dosadašnjih maratona, uz međunarodni karakter koji neće izostati ni ove godine.

6. Međunarodni  plivački maraton će se održati  27.07.2014. godine, na plaži Grabovica na Buškome jezeru. Plivački maraton ima tri  dionice od kojih je najzanimljivija utrka na 5000 metara koja je previđena za profesionalce i vrhunske plivače amatere. Za početnike i one koji žele da se po prvi put iskušaju u daljinskom plivanju predviđena je utrka na 2500 metara, dok je za najmlađe kao i svake godine do sada godine planirana utrka na 300 metara.

Proglašenje pobjednika i druženje nakon održanih utrka će biti u Eco selu Grabovica.

Plaža Grabovica se nalazi pored naseljenog mjesta Grabovica, općina Tomislavgrad udaljena je od Tomislavgrada 20 km  i nalazi se na putu prema graničnom prelazu Kamensko od kojeg je udaljena 15 km.

Međunarodni plivački maraton „Buško jezero“ je jedini plivački maraton u Bosni i Hercegovini, u regionu je specifičan zato što se održava u slatkoj vodi i zbog tradicionalno teških uvjeta veoma je zahtjevan kako za same plivače tako i za organizatore.  Cilj maratona je popularizacija turističke ponude na Buškom jezeru, kao i promocija plivanja kao jednog od najzdravijih tjelesnih aktivnosti za čovjeka.  Iskoristite priliku i posjetite ovogodišnjim maraton, dajte svoju podršku svim plivačima i navijajte za svoga favorita.

Udruga građana Dobri ljudi

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok