Osvajač US Opena Marin Čilić vratio se Hrvatsku! Nakon uspjeha karijere i odmah potom velike pobjede kojom je uveo Hrvatsku u Svjetsku skupinu Davis Cupa, Čilić je sletio u Zagreb gdje ga je oko 13 sati dočekala svita predvođena gradonačelnikom Milanom Bandićem, ali i tek šačica navijača.

Svi je još sjećamo euforije koja je vladala Splitom pri povratku wimbledonskog pobjednika Gorana Ivaniševića 2001. godine, ali Marin Čilić, nažalost, imao niti približno sličan doček u zagrebačkoj zračnoj luci.

Osvojio je US Open, vratio je Hrvatsku u elitno društvo svjetskog tenisa, ali na Plesu ga je pozdravila tek malobrojna grupica navijača.

Marina su na Plesu dočekali gradonačelnik Milan Bandić, predsjednik Hrvatskog teniskog saveza Franjo Luković, i novinarska svita, ali izostala je ona prava navijačka atmosfera stotine navijača koje je Čilić zaslužio više nego itko drugi od naših sportaša ove godine.

"Hvala ti što si razveselio Hrvatsku, te dvije večeri kad si pobijedio Federera i Nishikorija bit će zapisane u našu tenisku povijest. Hvala ti od srca", rekao je Marinu Milan Bandić.

Čilić je odgovorio komplimentima, iako nije dobio zasluženi 'organizirani doček'.

"Jako puno se toga dogodilo u zadnjih desetak dana. Ponosan sam na to što dolazim iz Hrvatske i što sam čitavo ovo vrijeme imao toliku potporu, zato sam i ostvario ovaj uspjeh. Vjerovao sam da će se ovakvo nešto dogoditi u mojoj karijeri, ali ne na ovakav način i tako brzo", rekao je Marin i prokomentirao povratak Hrvatske u Svjetsku skupinu Davis Cupa.

"Lijepo je bilo biti u reprezentaciji s ovako mladom ekipom, još i ljepše što smo pobijedili. Delić je napravio vrhunski posao i mislim da nam je donio ključni bod. Pokazao je koliko vrijedi", prenose Sportske Marinove riječi.

Navijačka proslava Marina čeka u utorak u njegovom Međugorju gdje će na SRC-u Ćorkov dolac nastupati Thompson, Mate Bulić i 'popularni Jole'.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok