Hrvatska nogometna reprezentacija pod vodstvom novog izbornika Nike Kovača u nedjelju je počela s pripremama za dodatne kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2014. i dvije utakmice protiv Islanda koje su na rasporedu 15. i 19. studenog.

Nakon okupljanja 'vatreni' su odmah krenuli na trening na igralište Hitrec - Kacijan u Maksimiru što je novost, jer do sada nije običaj da reprezentativci treniraju već prvog dana okupljanja.

Međutim, novi izbornik nema previše vremena za uigravanje pa se odmah krenulo s 'akcijom'. Većina reprezentativaca je stigla u Zagreb, a kao što je uobičajeno dan nakon što su odigrali utakmice u svojim klubovima Modrić, Srna, Mandžukić, Eduardo, Jelavić, Badelj, Iličević, Lovren, Schildenfeld, Ćorluka, Kranjčar i Kovačić su imali lakši trening.

Situacija s Ivicom Olićem još uvijek nije posve jasna, a sve će se znati nakon što napadač Wolfsburga u ponedjeljak obavi magnetsku rezonanciju lista. Problem je što se ozlijedio i branič Dnjipra Ivan Strinić, pa izbornik razmišlja o pozivanju novoga igrača.

- Posljednja tri tjedna dobro smo proučili i analizirali igru reprezentacije Islanda. Od mog imenovanja bavili smo se organizacijom i skautiranjem, a sada idemo u akciju - poručio je izbornik.

Hrvatska će na put u Reykjavik krenuti već u srijedu kako bi se aklimatizirala na tamošnje vremenske uvjete, a utakmica je na rasporedu u petak. Uzvrat je četiri dana kasnije u Zagrebu.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok