Povodom obilježavanja 20. godine postojanja i niza dobrih rezultata postignutih, ne samo u posljednje vrijeme,nego i od samog osnutka Taekwondo kluba „Magone“ Livno, razlog su današnjeg svečanog prijema u zgradi Vlade Hercegbosanske županije koji je upriličio ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Hercegbosanske županije Petar Galić.

Pored dopredsjednika i trenera u klubu Jakova Dolića, ministar Galić je primio i najuspješnije pojedince među kojima je bio i prvak Bosne i Hercegovine 2014. godine Vedran Ćubela, koji je na posljednjem državnom natjecanju održanom u Posušju u svibnju ove godine, zajedno s Ivanom Džeko članicom ovoga kluba, proglašen najboljim seniorom Bosne i Hercegovine.

Taekwondo klub „Magone“ Livno je jedan od najtrofejnijih klubova ne samo u županiji, nego se  nalazi se i među tri najtrofejnija kluba u Bosni i Hercegovini, a trenutno broji preko stotinu aktivnih članova. To dokazuje i činjenica da su u ovih svojih dvadeset godina postojanja sudjelovali na niz međunarodnih A turnira, balkanskih, europskih, svjetskih prvenstava pa čak i na kvalifikacijama za olimpijadu što dovoljno govori o kakvom je klubu riječ. Klub svake godine organizira međunarodni turnir koji je ujedno i najstariji u Bosni i Hercegovini, a ove godine će biti to biti 19. u nizu i prilika da se svečano obilježi 20. godina postojanja kluba.

„Izuzetna mi je čast imati priliku primiti ovako uspješan sportski kolektiv kao što je Taekwondo kluba „Magone“ Livno. Ovom prilikom vam se svima želim zahvaliti na rezultatima koje postižete jer je to najbolji način da promovirate  svoj klub, svoj grad pa i ovu našu Hercegbosansku županiju. Želim vam puno uspjeha u organizaciji ovoga međunarodnog turnira, a svojom ste predanošću i rezultatima dokazali da ste jedni od najboljih klubova u Bosni i Hercegovini“ kazao je gostima ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa Petar Galić.

Priopćeno je iz Vlade HBŽ.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok