U organizaciji taekwondo kluba Magone Livno ovaj vikend u Livnu održano je 19. međunarodno natjecanje Livno Open.

Na natjecanju je nastupilo 311 natjecatelja iz Bosne i Hercegovine ,Hrvatske i Slovenije iz ukupno 25 ekipa.

Natjecanje je održano u više dobnih uzrasta: mlađi kadeti,kadeti i juniori u muškim i ženskim kategorijama. U odličnoj atmosferi u prepunoj dvorani taekwondo klub Magone Livno obilježio je dvadeset godina postojanja taekwondo- a u Livnu. Magone je začetnik taekwondoa u Hercegovini, jedan je od uspješnijih klubova u Bosni i Hercegovini, organizator je turnira sa najdužom tradicijom u BiH i Hrvatskoj.

Magone je nastavio i slavljenički obilježio 19. Livno Open. Natjecatelji Magonea zajedno sa Koryom Tomislavgrad,  osvojili su na rođendan ekipno treće mjesto. Drugo mjesto osvojila je ekipa  saveza grada Zagreba,a prvo mjesto osvojio je taekwondo klub Marijan iz Splita.

Pojedinačno u svim kategorijama, Magone je osvojio 2 zlata,11 srebrenih medalja i 16 brončanih medalja.

Zlato su osvojili Marija Orlović i Arnela Sudar,

Srebro su osvojili: Ivan Rimac, Šimun Vidić, Sara Tičinović, Petra Ždero, Mijo Kurtović, Marija Brnić, Matej Orlović, Žana Miloloža, Marija Radoš, Nikola Šarac, Elvira Velić.

Brončane medalje su osvojili: Filip Tičinović,Imran Omeragić,Minel Zrno,Ema Periša,Barbara Tičinović,Lara Krželj,Ružica Križanac,Saša V. Knežević,Martina Stanić,Stefan Đurica,Anđela Grgić,Martina Tolo,Marko Tičinović,Mate Musić,Ivica Jezičić,Eldar Velić.

August Orlović: "Danas je veliki dan za Magone, slavi dvadeseti rođendan i devetnaestu godinu turnira. Magone i treneri kluba su u ovih dvadeset godina uložili mnogo truda u razvoj taekwondoa u Herceg Bosanskoj županiji. Klub je sa svojim natjecateljima kroz reprezentaciju Bosne i Hercegovine sudjelovao na Olimpijskim kvalifikacijama, svjetskim i europskim prvenstvima na Univerzijadi,na Svjetskim vojnim igrama, na Igrama mladih,na Balkanskom prvenstvu,na mnogim europkim turnirima i Openima.U državi BiH među tri kluba smo po uspjehu.

Kao predsjednik i trener kluba ponosan sam na sve svoje članove kluba jer oni su ti koji su pridonijeli uspjehu kluba, čestitam im dvadeset godina pozitivnog uspjeha. Zahvaljujem svim sponzorima koji su nas pratili sve ove godine,općini i županiji."

Fotogalerija >>>

TKD MAGONE

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok