• Short title article: Liga nacija

Hrvatska nogometna reprezentacija danas poslijepodne u 17 sati putuje u Rotterdam gdje će u srijedu igrati polufinale Lige nacija protiv domaćina Nizozemske.

S novinarima su se družili Luka Ivanušec i Lovro Majer. Vatreni su na Rujevici odradili i posljednji trening, a potom će, nakon ručka, s aerodroma na Krku krenuti put Nizozemske. Javlja HRT.

- Osobno mogu biti jako zadovoljan, mislim da sam dobro odigrao, da su brojke to pokazale. Najbolja polusezona što se tiče brojeva, rekao je Luka Ivanušec.

- Sezona nije mogla bolje završiti za mene i ekipu. Na kraju smo sve odradili, nakon što je bilo malo borbe kako kod mene osobno tako i kod momčadi. Mislim da to nije moglo bolje završiti, rekao je Lovro Majer.

Komentirao je i situaciju s rukom.

- Napukla mi je kost na zadnjoj utakmici protiv Bresta, pogoršalo se ovdje na treningu. Napravila se operacija, sada je sve u svemu ok, rekao je dodajući da može s bandažom normalno igrati. 

- Ovo mi nije prvi veliki turnir s reprezentacijom, bio sam na Euru. Što se tiče mene, na izborniku je da odluči tko će biti prvih 11. Ja sam naravno spreman, na kojoj god poziciji i koliko god minuta dobijem, bit ću zadovoljan. Nadam se da će biti koja minuta, rekao je Ivanušec o mogućnosti da zaigra protiv Nizozemske.

Dodaju da su prvi treninzi na pripremama bili naporni, ali da se vraća svježina.

Lovro Majer govorio je o Nizozemcima.

- Ipak najviše gledamo sebe pripremiti, mi kada smo pravi i na pravom nivou, nema problema s drugim reprezentacijama. Tako je i ovaj put. Ipak, oni su velika reprezentacija sa sjajnim igračima iz velikih klubova. Još su domaćini. Jedna je utakmica, neće biti lako, ali vjerujemo da možemo proći. Kraj sezone je, svi bi rekli da jedva čekamo da sve završi, ali ovdje je suprotno. Svaki je igrač na 120 posto. Imamo jako, jako dobru atmosferu, svi vjerujemo da možemo osvojiti to natjecanje.

- Atmosfera je jako dobra, svi su igrači motivirani, da žele ponovno napraviti jedan veliki uspjeh, to je već ušlo i u naviku reprezentacije. Od nas u ponovno velika očekivanja, ali i mi ih si i sami stavljamo, rekao je Luka Ivanušec. 

Hrvatska nogometna reprezentacija na stadionu Rujevica odradili je i posljednji trening uoči odlaska u Rotterdam.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok