• Short title article: Zbog Livaje

Pripreme u završnici sezone za utakmice Final Four turnira Lige nacija za Hrvatsku su prošle poprilično turbulentno, posebno na samom početku.

Već prvog dana Marko Livaja bio je uključen u incident s publikom na treningu u Rijeci, a nakon toga napustio je pripreme i njegov status u reprezentaciji je za sada "zamrznut".

Nema ga u Rotterdamu, ne konkurira za današnju utakmicu protiv Nizozemske. Priča ima i nastavak, i to uvredljiv, u obliku natpisa na kući izbornika Zlatka Dalića. Nepoznati počinitelji, potpisani tek s "1950", ostavili su na kući izbornika Zlatka Dalića u Novalji poruku na kojoj je pisalo "Daliću zašto šutiš, Savezu k...c pu..š".

Očito pojedini navijači zamjeraju Zlatko Daliću zbog čega nije drugačije reagirao u datom trenutku i stao u zaštitu Livaje niti na samom treningu kada se dogodio incident, niti nakon što se Livaja oglasio.

Livaja je nakon incidenta napustio reprezentaciju i sve ovako objasnio: "Nažalost, nakon svega što se dogodilo u protekla 24 sata, osjećam da nisam spreman dati reprezentaciji svoj maksimum i da bih svojim ostankom samo bio smetnja ekipi koja zaslužuje imati mir tijekom priprema za ovo važno natjecanje. Momcima želim svu sreću u Nizozemskoj, da se okite zlatom, za što sigurno imaju kvalitetu i zajedništvo. Zahvaljujem izborniku na razumijevanju, predsjedniku Kustiću i ekipi iz Saveza na podršci te se nadam da će navijači reprezentacije razumjeti ovakav rasplet. Reprezentacija mi uistinu puno znači i nadam se da ću u budućnosti i dalje biti njen član."

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok