• Short title article: Poraz u finalu

Izbornik je nakon desete drame u kojoj je reprezentacija završila u produžetcima izašao pred novinare.

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka. Navodi Večernji list.

Sjajnu podršku i ovoga su puta pružili navijači tako da su vatreni igrali u potpuno domaćim uvjetima iako u nizozemskom gradu Rotterdamu. Bilo ih je više desetaka tisuća i u glas su tijekom cijele utakmice bodrili momčad Zlatka Dalića. Izbornik je nakon desete drame u kojoj je reprezentacija završila u produžetcima izašao pred novinare.

"Želim čestitati Španjolskoj, ali našoj reprezentaciji, na velikom uspjehu i borbi, ali i našim navijačima koji su bili iza nas, napravili su sjajnu atmosferu. Bila je to teška utakmica, ravnopravna utakmica. Možda je s naše strane bilo premalo prilika, trebali smo biti ofanzivniji, ali to je takva utakmica, finale. Nisu niti oni stvorili puno prilika," kazao je Dalić.

Poručio je kako je svima u reprezentaciji teško nakon ovog poraza.

"Svima nam je teško, teška je atmosfera, razumljivo je žao nam je, izgubili smo drugo finale. Međutim, moramo biti ponosni što smo ovdje. Napravili smo veliku stvar i kroz grupu i ovdje. Što se tiče Luke, on će sam donijeti svoju odluku, to je najpoštenije. Treba mu dati vremena da se odmori da se sve slegne. U ovom trenutku nije lako donositi odluke. Volio bi da ostane, svi bi voljeli da ostane," poručio je.

Premda su "Vatreni" izgubili finale, raduje podatak kako je ovo već treća medalja s velikih natjecanja i reprezentacija potvrđuje konstantu u svjetskom vrhu.

"Mi smo ovih pet godina ostvarili velike rezultate, osvojili smo tri medalje. Kada izgubiš u finalu  razočaran si. Da je netko govorio o tri medalje u povijesti mi bi posumnjali, ovako tri medalje u pet godina je velika stvar. Današnja utakmica je pokazala da imamo potencijal i da smo među najboljim svjetskim močadima," zaključio je sinoć izbornik.

Nakon prvog poluvremena dvoboja nogometnih reprezentacija Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija koje se odigrava na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, rezultat je bio 0-0. Hrvatska je u prvom poluvremenu imala dvije lijepe prilike za pogodak. U 23. minuti Kramarić je sam išao prema španjolskom vrataru Unaiju Simonu, ali je njegov udarac u posljednjem trenutku blokirao španjolski branič Laporte. U 31. minuti Ivan Perišić je pucao glavom s desetak metara, ali je Simon obranio.

Hrvatski vratar Dominik Livaković je u prvom poluvremenu malo puta bio na iskušenju, a Španjolska je bila bez udarca unutar okvira. Ni nakon 90 minuta igre u dvoboju nogometnih reprezentacija Hrvatske i Španjolske u finalu Lige nacija koje se odigrava na stadionu Feijenoord 'De Kuip' u Rotterdamu, nije bilo pogodaka pa će biti odigrano i dodanih 30 minuta.

Nakon relativno mirnog prvog poluvremena, u drugom je bilo više uzbuđenja i više prilika na obje strane, ali su obrane na jednoj i drugoj strani izdržale bez primljenog pogotka.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok