Hrvatska nogometna reprezentacija u srijedu je sretno stigla na Island, a izbornik Niko Kovač još je jednom govorio o nadolazećem izazovu dan prije prve utakmice dodatnih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

U Reykjaviku će njegovi igrači tražiti pogodak koji bi bio važan zalog za uzvrat u Zagrebu, a u napadu bi mogao zaigrati i Wolfsburgov Ivica Olić, koji je imao problema s ozljedom lista. "Olić je danas trenirao s momčadi. Još ću popričati s njime, i ako bude na 100 posto, nije tajna da će igrati", pojasnio je Kovač.

"Pred nama su dvije utakmice. Svi bismo voljeli sve riješiti u prvih 90 minuta, ali bit ćemo pametni i nećemo srljati. U najmanju ruku tražimo pogodak, a nadamo se i više njih", dodao je.

U reprezentaciji je, kaže, okrenut novi list.

"Sve što je bilo u prošlosti sada je zaboravljeno. Na treningu se osjeti želja i nadam se da će tako biti i na utakmici. Ritam nije bio jednostavan, imali smo po dva treninga dnevno i sastanke o teoriji i taktici, a atmosfera je vrlo, vrlo dobra", ističe izbornik.

"Istina, na kraju, uvijek leži na terenu i ovoga će puta tako biti. Pri promjeni trenera momčad se trgne i uvjeren sam da će reakcija biti pozitivna", nastavio je.

Vremenski uvjeti na Islandu nisu idealni, no topli bi vjetar mogao "olakšati život" nogometašima na terenu.

"Island je fizički dominantan i jako motiviran zbog svoje jedinstvene prilike, ali znamo koje su im lošije osobine i to ćemo pokušati iskoristiti. Nećemo se braniti, ali nećemo biti ni naivni i čekat ćemo svoje prilike", zaključio je Niko Kovač.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok