• Short title article: Danijel Krivić

Skoro je deset godina kako Livno nema nogometnog prvoligaša, ali Troglav 1918 se polako podiže i u klubu očekuju da bi u sljedećim sezonama mogli krenuti naprijed.

Posljednju polusezonu su završili kao petoplasirani u vrlo zgusnutom poretku vrha Druge lige FBiH Jug, sa 5 bodova minusa u odnosu na jesenskog prvaka Ljubuški. Već drugu sezonu ih vodi Danijel Krivić, koji je upravo prošlog tjedna završio i za UEFA A trenersku licencu.

 – Mogu biti zadovoljan s ovom sezonom bez obzira što smo završili kao peti jer nam je ljetos dosta igrača otišlo. Opet smo se uspjeli s kadetima i juniorima dobro posložiti i završiti polusezonu jako dobro. Ove godine nekih većih ambicija nećemo imati. Lagano se pripremamo i već od iduće sezone nadam se da ćemo imati ambicije da se borimo za veći rang. Slažemo ekipu, ali stalno nam odlaze igrači, tu imamo problem. S druge strane dobro se radi i trenira i mislim da je klub na dobrom putu, govori za Dnevni list Danijel Krivić.

Ističe da Troglav raspolaže isključivo s domaćim igračima iz Livna.

 – Imam u kadru 10 seniora koji su izašli iz naših juniora, sve su to igrači s maksimalnih 22 godine, osim golmana koji ima 26. To su domaći momci, imamo 16-17 kadeta i juniora koji paralelno treniraju u omladinskom pogonu i prvom timu. Klub je sad u dobrom stanju i financijski, ali još nismo spremni za nešto više. Iskreno se nadam da će to biti od iduće sezone te da ćemo napasti prvo mjesto, kaže Krivić.

Livnjaci su Prvu ligu FBiH neslavno napustili 2014. godine, a od jeseni te godine krenuli s reorganiziranim timom pod novim nazivom, Troglav 1918.

 – U zadnje dvije i pol godine došla je nova uprava, ljudi koji imaju energije i hoće da rade. Slažu se kockice, radimo dobro u omladinskom pogonu, pokušat ćemo da napravimo ono što Troglav jeste, odnosno da bude barem prvoligaš.

Krivić ističe da od visokog plasmana neće odustati ni na proljeće.

 – Meni će bit cilj da budemo u vrhu. Imamo dobar raspored, pet ekipa će se boriti za prvo mjesto. Ima iskusnijih ekipa, to nam je problem, i tu nam nedostaje malo kvalitete, ali imamo zajedništvo, pozitivnu energiju i mladost s kojom pokušavamo to nadoknaditi. Nećemo odustajati od prvog mjesta, ali će biti jako teško jer imamo najave da će neki igrači otići. Međutim ja sam optimist, pa ćemo barem pokušati biti u vrhu. Ako ne budemo, neće biti razočaranja, zaključio je Danijel Krivić.

Vidi se po tablici tko radi dobro

Očekuje se zanimljiva utrka na proljeće u vrhu ljestvice.

 – Ima stvarno dobrih ekipa, koje rade dobro i ozbiljno. Vidi se na tablici koje ekipe rade dobro, ali i one koje nisu ni redovite u treningu. Izdvojio bih Ljubuški, Kruševo, Brotnjo, koje se diže, Klis, koji je jedna jako iskusna ekipa, godinama stalno u vrhu, dok smo mi ta peta ekipa.

Suđenje se mora popraviti

Krivić je htio skrenuti pozornost na detalj koji smatra ozbiljnim problemom lige.

 – Podcrtao bih suđenje jer mislim da tu ima dosta problema. Nije moje kao trenera da iznosim detalje, ali mislim da se suđenje u ovoj ligi mora popraviti. Mi svi treneri radimo, borimo se, težimo tome da imamo korektan i pošten odnos. Pričao sam i s drugim kolegama i oni nisu zadovoljni kako se na nekim terenima sudi. Imamo mladu ekipu, ne vidim smisao toga da nemamo korektno suđenje. Apelirao bih na ljude koji vode ligu da se popravi suđenje, ovo je ipak razvojna liga za igrače, izjavio je. Er.B.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok