Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač osvrnuo se na crveni karton koji je Mario Mandžukić zaradio u susretu protiv Islanda, no nije želio komentirati neprimjereno skandiranje Josipa Šimunića tijekom slavlja, nakon što su "vatreni" izborili plasman na Svjetsko prvenstvo 2014.

Mandžukić je nepotrebnim crvenim kartonom ugrozio svoj nastup na svjetskom prvenstvu. Naime, crveni kartoni iz posljednjih kvalifikacijskih utakmica prenose se na svjetska i europska prvenstva.

Mandžukić će dobiti jednu, možda dvije ili čak i tri utakmice suspenzije, što znači da će Niko Kovač na otvaranju Mundijala biti lišen najboljeg hrvatskog napadača, javila je Hina.

"Bez obzira na kaznu Mandžukić putuje na SP u Brazil. Nadam se kako kazna neće biti velika. Volio bi da ne bude niti jedna utakmica, a teško da će dobiti više od dvije utakmice suspenzije," kazao je Kovač.

Hrvatski izbornik nije želio komentirati potez Josipa Šimunića koji je nakon utakmice protiv Islanda plasman na SP proslavljao s navijačima uz povike 'Za dom spremni'.

"Očekivao sam vaše pitanje, no nećete dobiti odgovor, jer ne želim ga komentirati. Ja ne trebam sve komentirati, kao što niti drugi ljudi ne trebaju sve komentirati", poručio je hrvatski strateg.

Glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak je dodao kako je svatko odgovoran za svoje postupke i kako će se u slučaju prijave odlučivati o Šimunićevoj odgovornosti.

Šimunić se nije previše uzrujavao zbog moguće prijave i kazne.

"Kakav FARE, kakve tužbe i kazne? Nemam se čega stidjeti. Igrao sam za svoj dom, a oni kojima smetaju ti povici mogli bi nešto pročitati i proučiti povijest. Ako to nekoga smeta onda je to njegov problem", poručio je Šimunić sinoć nakon utakmice.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok