Da se netrpeljivost između Hajdukovih navijača i vodstva Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) neće tako lako smiriti, dokazuje i incident koji se dogodio u ponedjeljak poslijepodne kada je skupina huligana napala delegaciju u kojoj je bio i izbornik Niko Kovač.

Predstavnici krovne udruge hrvatskog nogometa napadnuti su na odmorištu Zir, u trenucima kada su bili na put za Split gdje bi u utorak trebali razgovarati s Hajdukom oko organizacije kvalifikacijske utakmice protiv Italije na Poljudu. Huligani s obilježjima Hajduka najprije su vrijeđali sedmeročlanu delegaciju, a potom i oštetili vozilo HNS-a.

"Zastali smo na odmorištu i odjednom nam je prišla skupina mladića i počela nas vrijeđati i psovati. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera, govorili nam da se vratimo otkud smo došli. Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili i samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave", izjavio je, između ostaloga, izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović za Večernji list.

Osim njega i Kovača, u delegaciji su bili povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak. Na mjesto incidenta je pozvana policija koja je nešto kasnije uhitila 12 huligana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok