U srijedu od ranog jutra bio je na putu Zagreb – Zürich - Madrid. Feštu poslije fantastične predstave Hrvatske u Maksimiru, zaključio je već u dva i pol poslije ponoći, otišavši sa suprugom Vanjom u zagrebački stan.

Trebalo se rano ustati i krenuti prema novim izazovima.

U Madridu nema praznog hoda...

- Davno nisam tako slatko i spokojno zaspao te se pun elana probudio nakon samo par sati sna - oglasio se Modrić iz zračne luke u Zürichu, gdje je, uz suprugu Vanju i djecu, čekao avion za Madrid.

U glasu mu se osjećala istinska sreća, ona koja graniči s euforijom.

- Sretan sam, jako sam sretan. Hrvatska je igrala sjajno, ostvarili smo plasman u Brazil, i to ne na muku, nego u velikom stilu. Svaka čast svim igračima, svi su odreda bili maksimalni i zaslužni za ovaj uspjeh.

Nama se čini da je fantastična večer u Maksimiru i zbog, nazovimo ga, pomirenja reprezentacije i njenih vrlo emotivnih navijača. U tom smislu ta je večer posebna?

- Navijači su bili fenomenalni! I kad smo ostali sa 10 igrača osjećao sam u sebi da s takvom podrškom nemamo 12, ali opet imamo 11. igrača! Igrati za reprezentaciju je fantastičan osjećaj, pogotovo kad doživiš ovako nešto. Sve je lakše ostvariti kada smo ujedinjeni. Dobro bi bilo kad bismo takvu atmosferu poticaja imali i u teškim trenucima.

Vi ste u tim trenucima neuobičajeno samokritički prihvatili veliku odgovornost na svoja leđa.

Navijači su to prepoznali i iskazali vam veliko poštovanje, ne samo ovacijama po izlasku nego i skandiranjima tijekom igre?

- Izrekao sam ono što sam osjećao. Nisam bio pravi u Reykjaviku i oni koji moraju dati najviše i preuzimati odgovornost, trebaju teret lošeg učinka preuzeti na sebe. Ovacije s tribina u Maksimiru su mi pokazale da su ljudi prepoznali iskren stav i nagradili su dobar učinak. Ovaj je uspjeh, ponavljam, zasluga momčadi i stožera! Kolektiv je najvažniji. No, lako mi je priznati, skandiranja s tribina su mi velika satisfakcija. Nema ljepšeg u životu nogometaša u tako važnoj situaciji doživjeti takvu navijačku podršku.

To je ispunjenje sna.

Slobodna Dalmacija

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok