- HNS nije u stanju napraviti minimum, a to je vidjeti ono što je na terenu. Vidjeli su i reagirali tek nakon što su ih talijanski novinari na to upozorili. Uefa dobro zna tko je krivac jer je pokrenula disciplinski postupak protiv organizatora, a to je HNS.

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić u HTV-ovoj emisiji Otvoreno jasno je poručio da Hrvatski nogometni savez znao za svastiku na travnjaku Poljuda još uoči utakmice Hrvatske i Italije, ali da nije reagirao. Piše Večernji list.

- Prva skupina počinitelja su oni koji su napravili ovaj kukasti križ. Drugi je krivac utvrđen, a to su organizatori, oni koji su dopustili da se to dogodi. Oni su za kukasti križ znali dva dana ranije pa su pokušali odgovornost prebaciti na Hajduk. Prema izjavama djelatnika HNS-a i njihovim kamerama su znali za to. No, nisu reagirali. Trebali su raščistiti tu stvar - rekao je Ostojić i dodao:

- HNS nije u stanju napraviti minimum, a to je vidjeti ono što je na terenu. Vidjeli su i reagirali tek nakon što su ih talijanski novinari na to upozorili. Uefa dobro zna tko je krivac jer je pokrenula disciplinski postupak protiv organizatora, a to je HNS. Znali su, ali nisu reagirali. To nije posao policije ni obavještajnih službi.

Na Ostojićeve navode je reagirao glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

- To je apsolutna neistina. Za kukasti križ nismo znali ranije. Saznali smo tek na početku utakmice i pokušali sanirati što se moglo. Hoćete li sutra reći da je kriv Hajduk ako smo mi došli na stadion na kojem je već bio kukasti križ?

Novinar Edo Pezzi, koji je također sudjelovao u emisiji, iznio je zanimljiv detalj.

- Siniša Poljak, osoba zadužena za semafor, rekao mi je da je 23 minute prije početka utakmice vidio svastiku i to prijavio djelatniku HNS-a. Za to vrijeme se moglo reagirati. Kukasti križ je nacrtan između 9. i 10. lipnja (između utorka i srijede op.a.) - rekao je Pezzi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok