Ivan Velić

Dojučerašnji trener košarkaša Širokog Ivan Velić u idućoj sezoni vodit će slovenskog prvoligaša Krku. Velić odlazi okušati se u vođenju kvalitetnog slovenskog kluba u potrazi za novim.

Stepenica više

Na klupi slovenske momčadi, koja je do ove sezone imala četiri naslova u nizu, Velić će zamijeniti srbijanskog stručnjaka Aleksandra Džikića. - Ako sam odlučio otići iz Širokog, onda to mora biti stepenica više. Krka je upravo to i ja sam zahvalan Širokom jer sam i igračko i trenersko ime stekao u tom klubu, kazuje nam Ivan Velić, trener koji je, osim Širokoga, u karijeri sjedio na klupi Jollyja iz Šibenika. Piše Večernji list.

Dugi niz sezona Velić je radio u klubu s Pecare, bio pozivam u razne reprezentativne vrste i nakon što je stigla ponuda Krke, razgovarao je s čelnim ljudima svog dojučerašnjeg kluba i ponudu prihvatio. - Ljudi iz kluba znaju da idem u veći klub i odlazak u Krku svojevrsno je priznanje, ne samo meni nego i Širokom koji je po peharima daleko najuspješnija bh. momčad s nizom godina igranja u regionalnoj ABA ligi, istaknuo nam je Ivan Velić.

Najveći uspjeh Široki je napravio upravo s Velićem na klupi 2012. godine kada je u regionalnoj ABA ligi osvojio peto mjesto. Sa slovenskim klubom Krka, koji je ove sezone osvojio treće mjesto u prvenstvu Slovenije, Ivan Velić je potpisao ugovor na godinu dana. - U principu smo se dogovorili na godinu dana s mogućnošću produženja ugovora na još jednu sezonu, tvrdi Velić koji će početkom kolovoza krenuti put Novog Mesta i kada će s novim klubom započeti pripreme za novu sezonu.

Snimanje kadra

Do tada, kako je rekao, bit će u stalnom kontaktu s ljudima iz kluba. Snimat će igračku kadrovsku križaljku i vidjeti koja mjesta u momčadi treba zatvoriti. Dosta je igrača otišlo i treba stvarati novu momčad, što Veliću sigurno neće biti nimalo lako. Momčad Krke ove sezone ispala je u poluzavršnici prvenstva Slovenije od prvaka Tajfuna, a uprava kluba s novim trenerom želi ponovno na tron slovenske košarke. U tom cilju nije isključeno da se u rosteru slovenske momčadi pojavi i neki košarkaš kojega je Velić trenirao jer u njegovoj dosadašnjoj karijeri bilo je dosta igrača koji bi po kvaliteti mogli dobro doći slovenskom prvoligašu. Bilo kako bilo, Velić je s prelaskom u Krku otvorio jedno novo poglavlje u svojoj trenerskoj karijeri.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok