Filip Mihaljević (21), član splitskog ASK-a-a, jedini je hrvatski atletičar koji je osvojio medalju na europskom prvenstvu do 23 godine koje je održano u Tallinnu.

Osvojio je zlato u bacanju kugle sa hicem 19,35 metara. To mu je druga velika medalja. Prije dvije godine bio je srebrni na europskom juniorskom prvenstvu u bacanju kugle u talijanskom Rietiju. Piše Večernji list.

- Iskreno, računao sam na dvije medalje u Estoniji. No, u bacanju diska bio sam četvrti. Uložili smo žalbu na jedan hitac jer mislim da nije bio prijestup. Žalba nije usvojena jer baš nisu imali snimku tog hica. No, to me nije poremetilo za finale kugle – istaknuo je Mihaljević.

Uoči posljednje serije bio je šesti.

– Nije me bilo strah da ću ostati bez medalje. Uoči posljednjeg hica sam se smirio, tehnički dobro bacio i zlato je tu - rekao je presretni Filip.

Kuglu je počeo bacati sasvim slučajno.

– Na jednom seoskom natjecanju bacalo se kamena s ramena. Ja samsma bacio kamen 13 metara i odmah me je Ivica Jakeljić, trener ASK-a, doveo u Split - rekao je Filip.

Studira ekologiju na sveučilištu Virginia.

– Tata Mirko je također ekolog pa sam krenuo njegovim stopama. Brat Stjepan je na poslijediplomskom studiju šumarstva u Zagrebu, a sestra Petra bavi se bavi privatnim biznisom – istaknuo je Filip.

U Americi ima sjajne uvjete, ali i domaćeg trenera.

– Trenira me Martin Marić, hrvatski rekorder u bacanju diska. Inače, nema puno zanimljivosti u mom životu. U Americi se sve svodi na učenje, treniranje i spavanje – istaknuo je Filip.

Do kraja sezone ostala su mu još dva domaća natjecanja, prvenstvo Hrvatske i prvenstvo Balkana.

– Bit će zanimljivo na Pprvenstvu Hrvatske. U bacanju kugle ozbiljni suparnici bit će mi Stipe Žunić i Marin Premeru, a u bacanju diska Roland Varga i Martin Marković kojem želim sreću da na juniorskom EP-u osvoji barem jednu, ako ne i obje medalje - rekao je Filip koji je po povratku iz Estonije odmah otišao na janjetinu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok