Disciplinska komisija Uefe 23. srpnja donijet će odluku o kazni Hrvatskoj zbog svastike na poljudskom igralištu tijekom kvalifikacijske utakmice s Italijom. Lucio Colantuoni, poznati odvjetnik, profesor sportskog prava u Milanu te sudac i medijator na Sudu za sportsku arbitražu (CAS) izjavio je za AL Jazeeru kako očekuje rigoroznu kaznu za Hrvatsku.

- Prema mom dosadašnjem iskustvu kao suca CAS-a, očekujem jaku i učinkovitu sankciju koja će imati za cilj ne samo kažnjavanje odgovornih za incident, već i da budu efekt upozorenja svim klubovima i savezima, kao i masama navijača – rekao je Colantuoni te dodao:

- Sigurno će, bez obzira donese li Uefa oštru kaznu, ili neku poput dugih zabrana igranja na nekim terenima, biti puno žalbi i rasprava. Međutim, moramo svi biti svjesni da nijedna sankcija neće izgledati kao nepoštena ili disproporcionalna u svjetlu hitnosti Uefe i nacionalnih saveza da izbore sigurnost i obrane sportske principe te fair-play.

Colantuoni je dodao kako će i BiH biti oštro kažnjena zbograsističkog ponašanja navijača na utakmici s Izraelom te naglasio da je Balkan uvijek kroz povijest bio osjetljivo područje, posebno kada se gleda socijalna tematika.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok