Puna zapadna tribina podljubuških i potprivalskih navijača okupila se na stadionu HNK Tomislav gdje je odigran veliki finale Općinske nogometne lige.

Snage su junački odmjerili Sarajlijani i Prisojani, a pobjedom je momčad Sarajlija osigurala pravo nastupa na Završnici natjecanja pobjednika hercegovačkih liga mjesnih zajednica koja će se od 24. kolovoza održati u Ljubuškom. Piše Večernji list.

Uvjerljiva pobjeda

Iako su u prvome dijelu susreta više inicijative i ideje imali Prisojani, sreća i sportsko umijeće ipak su bili na strani Sarajlijana koji su u konačnici slavili s 3:0. Dva pogotka postigao je Ivan Krstanović (Popo), a jedan Ilija Mašić.

Podsjetimo kako su Prisojani 1972. bili prvaci Općinske nogometne lige, a Sarajlijani višestruki prvaci, posljedni općinski pehar osvojili su još 2003. godine.

Najboljim vratarom lige proglašen je Matej Perković iz pobjedničke momčadi. Najbolji strijelac je Ivan Jurič Conja, igrač Eminova Sela, dok je najbolji igrač lige Adam Landeka, također iz pobjedničke momčadi Sarajlije.

- Danas je pobijedilo najsportskije duvanjsko selo, ističu ponosno Sarajlijani, navodeći neka od imena njihovih sportaša, osvajača olimpijske medalje boksača Damira Škare, nogometaše koji su igrali Ligu prvaka Ivana Krstanovića, Marija Pašalića, aktualnog nogometaša Monaca, te košarkaše koji su nastupali za hrvatsku reprezentaciju Mateja Mamića, Ante Mašića, igrača Cibone i Cedevite koji su osvajali medalje...

- Naravno, svako naše mjesto ima se čime pohvaliti kada je sport u pitanju, pa i sudjelovanjem u ovom natjecanju, ako zanemarimo sitne provokacije, petarde i baklje na terenu, a istaknemo lijepu navijačku pjesmu. HNK Tomislav je i ove godine bio organizator Općinske lige na kojoj su sudjelovale 22 momčadi. Uz čestitke pobjedniku i sudionicima lige, posebno se istače zadovoljstvo navijačima koji su se cijelo vrijeme pratili turnir u sportskome duhu i korektnome navijanju, kažu nam organizatori.

Specifičnost

Svaka općinska liga ima svoje specifičnosti, pa tako i ova u Tomislavgradu. Iako će se Završnica u Ljubuškom, kao i sve prethodne završnice, igrati na malonogometnom igralištu, Tomislavgrađani svoju ligu igraju na velikom terenu po klasičnim pravilima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok