Ako je dosad i bilo neke sumnje, od nedjelje navečer je više definitivno nema. Ante Čačić je potvrdio da će u ponedjeljak biti imenovan izbornikom hrvatske reprezentacije.

Posljednjih je dana postalo sasvim izvjesno da će Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza u ponedjeljak na svojoj sjednici izabrati Čačića za nasljednika Nike Kovača. Nakon što se u nedjelju oprostio od klupe Lokomotive pobjedom protiv Splita u 10. kolu hrvatskog prvenstva (1:0) 61-godišnji stručnjak je na konferenciji za novinare potvrdio da je novi izbornik Vatrenih.

“Nitko sretniji od mene”

“Još nemam službenu potvrdu, ali s obzirom na najave u medijima, sve je jasno. Vi uvijek nešto iskopate. U subotu sam dobio saznanje da sam jedini preostali kandidat”, priznao je Čačić, a na pitanje je li mu to kruna karijere, odgovorio je:

“Pa kome ne bi bila? Već sama nominacija je velika čast, a još kada dođe konačna potvrda, nitko neće biti sretniji od mene. Tome stremi svatko tko se bavi ovim poslom.”

“Popis će biti poslan do ponoći”

Čačić će debitirati na klupi reprezentacije u okršaju protiv Bugarske, 10. listopada. Tri dana kasnije je i posljednja utakmica u kvalifikacijama za Euro protiv Malte. Ponedjeljak je zadnji dan za prijavu popisa reprezentativaca UEFA-i, tako da će novi izbornik odmah imati pune ruke posla.

“Popis će biti poslan, imamo vremena do ponoći. U utorak bi trebala biti konferencija za medije na kojoj ćete saznati sve informacije”, završio je Čačić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok