Reprezentacija BiH u sjedećoj odbojci osvojila je naslov prvaka Europe. U finalnom meču Europskog prvenstva u Warendorfu BiH je danas pobijedila domaću reprezentaciju Njemačke s 3:0 (25:22, 25:19, 25:23) i deveti put zaredom došla do naslova europskog prvaka.

Reprezentativci BiH trijumfalno su odigrali na ovom prvenstvu ostvarivši šest pobjeda, bez izgubljenog seta. U grupnoj fazi pobijedili su reprezentacije Mađarske, Nizozemske i Srbije, potom Poljske u četvrtfinalu i Ukrajine u polufinalu.

Zlato u Njemačkoj osvojili su: Sabahudin Delalić, Dževad Hamzić, Asim Medić, Safet Alibašić, Beniz Kadrić, Ermin Jusufović, Muhamed Kapetanović, Nizam Čančar, Ismet Godinjak, Adnan Manko, Mirzet Duran i Adnan Kešmer.

Reprezentaciji BiH ovo je 19 medalja s međunarodnih natjecanja. Na svjetskim prvenstvima izborila je tri zlata, srebro i bronzu, na europskim prvenstvima osam zlata i bronzu, a na paraolimpijskim igrama po dva zlata i srebra, javlja Fena.

BiH je ranije osigurala nastup na Paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, a plasmanom u finale to je pošlo za rukom i Nijemcima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok