Futsal reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će od 10. do 13. prosinca u Eindhovenu (Nizozemska) sudjelovati na turniru grupe 4 glavne runde kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, obavila je u Zenici trodnevne pripreme. Izbornik Boro Matan je zadovoljan urađenim.

- Sve planirano smo odradili. Pozvali smo nekoliko mlađih igrača da ih provjerimo, ali i da osvježimo reprezentaciju. Momci su radili dobro. Nedostajali su nam Bevanda i Šunjić, a nadam se da će nam biti na raspolaganju na kvalifikacijskom turniru, kazao je Matan.

Protivnici bh. reprezentaciji u kvalifikacijama bit će Španjolska, Nizozemska i Latvija, a Matan smatra da njegovi igrači mogu izboriti plasman u baraž, javlja Fena.

- Dobili smo otprilike istu grupu kao i u kvalifikacijama za EP. Ponovo su nam protivnici Nizozemska i Latvija. Umjesto Rusije ovaj put protivnik nam je Španjolska, ali to su svakako reprezentacije iz istog ranga, koje se nalaze u vrhu svjetskog futsala, te su Španjolci favoriti u grupi. U prvoj utakmici se sastajemo s Nizozemskom i to bi trebao biti susret koji će odrediti tko će u baraž. Njihova prednost je domaći teren, ali vjerujem da možemo do drugog mjesta u grupi uz podršku navijača koji su najavili da će nas bodriti u Eindhovenu, naglasio je izbornik bh. tima.

Kapetan Nijaz Mulahmetović vjeruje da će se mladi igrači, koji su prvi put u timu, uklopiti, osjetiti ambijent i pomoći im da naprave što bolji rezultat.

- Grupa je izuzetno teška. I protivnici se ozbiljno pripremaju. Nizozemska je u prijateljskom dvomeču s Portugalom, koji spada u red najboljih europskih reprezentacija ostvarila jednu pobjedu što je pokazatelj da se radi o ozbiljnoj ekipi. Latviju smo prije pobjeđivali, te očekujem da ćemo i ovaj put, a o Španjolskoj ne treba trošiti riječi, oni su favoriti u grupi, kazao je.

Prethodna okupljnja zbog ozljede je propustio Dejan Pavlović koji se nada da će ovaj put biti spreman pomoći reprezentaciji.

- Pripreme su dobro protekle, dobro smo radili. Ozljeda mi nije dozvolila da prije pomognem ekipi i bilo mi je teško zbog toga. Sada je ozljeda iza mene i spreman sam pružiti svoj maksimum. Neće biti lako u kvalifikacijama i najvažnija je prva utakmica koju ćemo odigrati protiv Nizozemske, izjavio je Pavlović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok