Socijalne službe u Prilepu u Makedoniji pronašle su u jednoj obiteljskoj kući tijelo mrtve žene za koju je medicinska ekipa utvrdila da je preminula prije godinu dana.

S preminulom je živio i njein brat za kojeg su u tamošnjem Centru za socijalnu skrb kazali kako je proteklih godinu dana uporno odbijao pustiti njihove djelatnike u kuću kako bi utvrdili socijalno stanje u kojem žive. Prenosi Danas.hr.

Osoba narušenog psihičkog zdravlja

No, tijekom posljednjeg dolaska, socijalni radnici uspjeli su ući u kuću u kojoj su osjetili neugodan miris. O tome su odmah obavijestili policiju koja je potom u jednoj prostoriji pronašla tijelo mrtve žene.

Tužiteljica Mirjana Ilieska kazala je novinarima da je riječ o 49-godišnjoj Milki Naumovski, koja je živjela s bratom, inače osobom narušenog psihičkog zdravlja.

Bojao se da ne ostane bez socijalne pomoći

Tužiteljstvo je zatražilo obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdio uzrok smrti, a potom i druge okolnosti ovog slučaja.

Agencija Srna prenosi neslužbene izvore koji tvrde kako muškarac nije prijavio smrt sestre kako ne bi ostao bez socijalne pomoći koju je prima na njezin račun.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok