Četverogodišnji dječak porijeklom iz Velike Britanije, koji je nazvan Jihadi Junior, snimljen je kako detonira bombu u automobilu u kojem su se nalazila četiri ISIL-ova zarobljenika, piše Daily Mail.

Nesretni dječak kojeg džihadisti koriste je Isa Dare, sin Britanke koja je prešla na Islam. U Siriju je s majkom stigao prije tri godine, a već ranije poslužio je teroristima ISIL-a u propagandi. Na kraju videa dječak s rukama u zraku stoji kraj izgorenih olupina automobila uzvikujući "Allahu Akbar".

Na početku videa dječak govori "Ubit ćemo nevjernike koji su tamo" pokazujući prstom prema automobilu. Video, za kojeg se pretpostavlja da je snimljen u Raqqi, nazvan je "Oni su neprijatelji zato ih se čuvajte".

Na snimci se vide muškarci odjeveni u narančaste kombinezone i vezani lisicama u automobilu, a jedan od njih priznaje zločine pozivajući muslimane da se vrate vjeri, piše Index hr.

Prije same detonacije stariji ISIL-ovac na lošem engleskom prijeti britanskom premijeru Davidu Cameronu zbog naoružavanja ISIL-ovih protivnika u Siriji.

"Danas ćemo ubiti tvoje špijune na isti način kako su oni pomogli da se ubiju naša braća", rekao je nepoznati ISIL-ovac.

Djed nesretnog dječaka tvrdi da on nema pojma što govori jer je još dijete. Ispričao je kako je, nekoliko dana prije nego je izašao prvi video s takozvanim Jihadi Juniorom, on s dječakom razgovarao telefonski. Dječak je, kaže, plakao i molio ga da mu pomogne.

"On je maloljetan, nema niti pet godina. Ovako se ponaša jer je pod utjecajem ISIL-a. Premlad je, on je njihova propaganda. Koriste ga kao štit", ispričao je djed dječaka.

Dječakova majka, Grace Dare najvjerojatnije se radikalizirala preko interneta nakon čega je promijenila ime u Khadija.

"Ja je još zovem naša Grace. Želim je nazad u mom životu. Ona je jedino dijete koje imam, a sotona ju je uzeo", očajna je majka 24-godišnjakinje koja je pobjegla u Siriju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok