Jug Srbije je potonuo u bijedu i beznađe. Nezaposlenost i plaće od nekoliko desetaka eura doveli su do toga da maloljetnice prodaju svoje tijelo za 10 eura i traperice na poklon!

"Zaprepastio sam se kad je rekla čime se bavi. Družili smo se u školi i poslije škole, ali ne uvijek. Zezamo se, pušimo na malom odmoru, zadirkujemo se. Nekad odemo u kafić i to je sve", kaže N. A.

Njegovu prijateljicu u svijet prostitucije uvukla je školska kolegica. U razredu ih je bilo nekoliko koje su se prostituirale.

Siromaštvo, prostitucija i droga

"Vidjele su da sam očajna, bez 'kinte', s izlizanim trapericama s placa, u staroj jakni koju sam uzela od majke. Znale su sve o meni i 'tipovale' me. Nisam znala da su i narkomanke", kazala je P. F. za Vesti, a prenosi Dnevni avaz.

Maloljetnu djevojku školske prijateljice su taksijem odvezle u Preševo. Bila je s mladim Albancem, dobila 30 eura i nove traperice. Vratila se presretna. Danas se liječi od droge i razuzdanog načina života.

Policija nemoćna

P. F. nije usamljen slučaj. Prodaja dječjih tijela uzela je maha na jugu Srbije, o čemu je Vestima pričao izvor blizak policiji: "Ranije je bilo racija, hvatali su ih po Preševu, Velikom Trnovcu, po kafićima u okolnim selima. Obavještavani su roditelji, bilo je mnogo neugodnih scena, nisu vjerovali da je to njihovo dijete, prijetili su inspektorima da će ih tužiti."

Kad su jednog od roditelja kojeg su inspektori osobno poznavali pitali odakle njegovoj kćeri na svakom prstu po jedan zlatni prsten, mirno je odgovorio: "Kupio joj momak!"

Sve su te djevojčice, kaže izvor iz policije, iz obitelji gdje su poljuljani bračni odnosi i u kojima nisu stekle ni minimum kućnog odgoja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok