Islamska država je posredstvom svog medijskog servisa "Al Hajat" objavila novi video snimak na kojem je prikazan marš deset "lavića Kalifata" u uniformama. To su dječaci koji nisu stariji od 12 godina, a za koje džihadisti tvrde da su siročići željni osvete.

Britanski mediji navode da su djeca prikazana kako prolaze kroz razrušeni grad i dodaju da je zastrašujuća islamska pjesma na francuskom koji pjeva dječak jasno usmjerena ka zapadnom svijetu. U video klipu nazvanom "Krv za krv" sva djeca su naoružana automatskim puškama.

Tijekom snimke iskaču slike američkog predsjednika Baracka Obame, predsjednika Rusije Vladimira Putina, francuskog predsjednika Françoisa Hollandea i sirijskog lidera Bašara al Asada, kao ruskog šefa diplomacije Sergeja Lavrova i državnog tajnika SAD Johna Kerrya.

"Naši ratnici su svuda, spremni žrtvovati se. Pazite se, naših siročića je sve više. Oni svoju žeđ gase u bijesnoj osveti", glasi završni dio pjesme, prenose Nezavisne.

Među djecom su barem dvojica dječaka bijele puti, koji zajedno s drugima sjede skrštenih nogu u krugu u pustinji. Uz djecu koja su naoružana prikazan je i odrasli borac Islamske države.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok