Ljudske kosti koje su isplivale na Veliki petak iz Dunava kod Krnjače bile su smještene u kofer bordo boje kineske proizvodnje koji je imao šifru za otvaranje.

Misteriozni kofer prebačen je na Institut za sudsku medicinu u Beogradu, gde će se utvrditi porijeklo kostiju i eventualno identitet čoveka koji je obezglavljen, iskasapljen, stavljen u kofer i bačen u Dunav.

Ubijen u srpnju 2015.

Policija čeka nalaze obdukcije, a na osnovu stvari koje su nađene s kostima, pretpostavlja se da je riječ o ostacima kineskog državljanina jer je nađena osobna prtljaga koja je porijeklom iz ove zemlje. Kazaljke na satu pokojnika pokazivale su 9.20. Na njemu je bio i datum 6. srpanj 2015. godine, prenosi Kurir.

– Nakon obdukcije kostiju koje su pronađene imat ćemo više informacija. Analizom se može otkriti jesu li kosti ljudskog porijekla, je li riječo muškoj ili ženskoj osobi, starost, koje je nacionalnosti… Nakon toga, istragom će biti utvrđeno je li kofer bačen u Srbiji ili u nekoj drugoj zemlji – objasnio je novinarima izvor blizak istrazi i dodao da je moguće da je kofer bačen u nekoj drugoj europskoj zemlji kroz koju protiče Dunav.

Kofer je pronašao jedan od mJeštana Krnjače i o tome obavjestio policiju i Žarka Ristića, koji je čuvar nasipa.

– I dalje sam šokiran. Torba ili kofer bio je blatnjav od mulja. Kada sam otvorio, vidio sam stravičan prizor. Vidio sam gomilu kostiju, prepoznao sam rebra, udove i butnu kost. Nisam očekivao da ću vidjeti kosti u tom koferu – rekao je Ristić za Kurir.

Nestanak Kineza

Shen Hong, savjetnik Udruženja Kineza u Srbiji, kazao je da ih policija do sada nije obavjestila o jezivom otkriću, ali i da sumnja da je riječ o ostacima njegovog sunarodnjaka.

– Naše udruženje vodi računa i evidenciju o našim državljanima u Srbiji. Prošle godine nitko nam od njih nije prijavio nestanak. Ukoliko je zaista i riječ našem državljaninu, možda je bačen u Dunav, ali u nekoj drugoj zemlji – kazao je Shen Hong.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok