Dvadesetogodišnju ženu iz Indije javno je silovalo 12 muškaraca po nalogu seoskog vijeća kako bi je kaznili jer je imala izvanbračnu vezu s muškarcem iz druge zajednice.

Brutalan čin silovanja dogodio se u indijskoj saveznoj državi Zapadni Bengal nakon što 20-godišnjakinja i njena obitelj nisu platili propisanu kaznu od 25.000 rupija (oko 400 dolara) jer nisu imali novca.

Nisu imali novca da plate kaznu

'Prema tvrdnjama silovane djevojke, predsjednik seoskog vijeća sazvao je sastanak na lokalnom trgu, na kojem su djevojku i njenog ljubavnika zavezali za drva te im odredili kaznu od 25.000 rupija svakome. Roditelji djevojke nisu imali čime platiti, pa je naređeno njeno silovanje, dok je muškarac oslobođen jer je pristao platiti kaznu u roku od tjedan dana'', izjavio je policijski načelnik C. Sudakar.

Policija je zasad uhitila 11 muškaraca, uključujući i starješinu sela.

Silovana 20-godišnjakinja nalazi se u bolnici, a za lokalne medije izjavila je da je među počiniteljima bilo i nekoliko njenih susjeda.

Slučajevi silovanja žena u Indiji iz dana u dan uzimaju sve više maha, a unatoč strožim zakonima i naporima vlasti da promjene duboko ukorijenjene patrijarhalne stavove prema ženama, broj prijavljenih seksualnih zločina u toj zemlji i dalje raste.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok