Turistkinja iz Kanade prijavila je Splitskoj policiji da su je silovala trojica.

Dvadesetpetogodišnja državljanka Kanade prijavila je silovanje. Policiji je rekla kako je oko 2 sata u noći na splitskim Bačvicama upoznala trojicu nepoznatih mladića koji su joj, nakon druženja, ponudili da je automobilom odvezu do stana kojeg je iznajmila.

Tokom vožnje popila je ponuđeno piće i nakon toga se više ničega ne sjeća. Ujutro se probudila u krevetu s nepoznatim muškarcem, i to u sobi na području Žrnovnice. Kako je rekla policiji, ne zna tačno što joj se dogodilo, ali pretpostavlja da je drogirana tim pićem i potom silovana, piše Slobodna Dalmacija.

Druga situacija  dogodila se u noći s nedjelje na ponedjeljak pola sata iza ponoći.

Osamnaestogodišnja državljanka Austrije prijavila bračkoj policiji da je na plaži u Supetru u diskoteci te večeri upoznala jednog mladića te da ju je on nakon toga, uz pomoć druge dvojice svojih prijatelja koji su je držali, nasilno spolno zlostavljao.

Spomenimo i da je prije nekoliko dana zabilježen i slučaj na Hvaru kada je 21-godišnja Australka prijavila četiri godine starijeg državljanina Velike Britanije da ju je silovao. Ona je odmah nakon što je sve prijavila, napustila Hrvatsku i otišla u drugu zemlju također na odmor, a Britancu je oduzet pasoš i svaki dan se mora javljati u splitsku policiju i tako sve do okončanja postupka, piše splitski dnevnik. 

"Mi ovakvih situacija imamo po desetak svakog ljeta i nekad se, recimo, zna dogoditi da cure prijave silovanje, a onda kad se mehanizam pokrene, odbijaju surađivati s nama i dati nam odjeću za vještačenje ili čak odbijaju i ginekološki pregled", izjavio je jedan splitski policajac za Slobodnu Dalmaciju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok