Islamska država upozorila je da će i dalje izvršavati napade u Bangladešu i izvan njega sve dok se ne uspostavi šerijat, odnosno islamski zakon. U video snimci kažu da je ubojstvo 20 ljudi u restoranu u Dhaki prošli tjedan bilo samo naznaka onoga što slijedi.

Pet bangladeških militanata, većinom iz dobrostojećih, liberalnih obitelji, upalo je u petak u restoran i ubilo goste, većinom strance iz Italije, Japana, Indije i SAD-a. Napadači su nakon toga ubijeni.

"Ovo čemu ste svjedočili u Bangladešu... daje vam samo kratki uvid. To će se ponavljati, ponavljati i ponavljati dok vi ne izgubite i mi ne pobijedimo i dok se ne uspostavi šerijat diljem svijeta", rekao je muškarac identificiran kao bangladeški borac Abu Isa al-Bengali u video snimci, prenosi Hina.

Islamska država je preuzela odgovornost za taj napad u petak, ali je Bangladeš to odbacio i optužio domaću militantnu skupinu.

To je bio jedan od najsmrtonosnijih napada u Bangladešu gdje su Islamska država i al Kaida preuzele odgovornost za niz ubojstava liberala i pripadnika vjerskih manjina u prošloj godini.

Video snimka Islamske države počinje slikama nedavnih napada u Parizu, Bruxellesu i Orlandu u SAD-u. Borac na snimci je rekao da Bangladeš mora znati da je sada dio veće bojišnice za uspostavu prekograničnog "kalifata" koji je skupina proglasila 2014.

Policija je priopćila da pojačava mjere sigurnosti kao odgovor na ovu prijetnju.

"To pitanje uzimamo ozbiljno. Sve naše ekipe neumorno rade", rekao je zamjenik policijskog inspektora general Shahidur Rahman.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok