Jesenice, grad na krajnjem sjeveru Slovenije, u kojem duže od pola stoljeća žive generacije bh. državljana, posljednjih dana u šoku preživljava monstruozni čin Sande Alibabić, koja je, zajedno sa svojim ljubavnikom, Albancem Mirzanom Jakupijem, nasmrt pretukla dvogodišnju kćerku Arinu, piše Dnevni avaz.

Dvoje ljubavnika je uhićeno, a Tužiteljstvo i policija otvorili su istragu o ovom mučnom događaju, koji je užasnuo Jeseničane. Na tisuće poruka osude dijaboličnom ljubavnom paru, skoro krikova ljudi zbog odvratnog, podlog, izopačenog i neoprostivog čina, preplavili su društvene mreže.

Za ovaj horor saznalo se u prošlu subotu, kada je u hitnu pomoću stigao poziv Sande Alibabić da joj je djevojčica pala na radijator.

Medicinski radnici zatekli su užasnu sliku isprebijanog djeteta i pokušavali je održati u životu. Iz bolnice u Jesenicama helikopterom je hitno prevezena u Klinički centar u Ljubljanu.

Živjela je još dva dana trpeći nepodnošljive bolove dok su je liječnici nastojali spasiti. U večernjim satima u ponedjeljak djevojčica je preminula.

Senad Kardašević, otac ubijene Arine, u Jesenicama je poznat po nadimku Lule. Kardašević je rođen u ovom gradu, a roditelji su mu porijeklom iz Bosanske Gradiške.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok