Stjepan Mesić ide u još jednu izbornu utrku – na rujanskim parlamentarnim izborima bit će kandidat Narodne koalicije!

Tako je dogovoreno na jučerašnjem sastanku šefova SDP-a i HSU Zorana Milanovića i Silvana Hrelje. Naime, Hrelja je za svoju stranku tražio tri sigurna mjesta na listi Narodne koalicije, a Milanović mu je pristao dati dva, prenosi Večernji.

“Moram pomoći”

Tako će Hrvatska stranka umirovljenika treći saborski mandat loviti preko preferencijalnih glasova, a “lovac” će biti Stjepan Mesić. Prvi hrvatski premijer i predsjednik Republike u dva mandata bit će smješten oko desetog mjesta na listi Narodne koalicije u prvoj, zagrebačkoj izbornoj jedinici. Prema tome, u Sabor će moći ući isključivo preko preferencijalnih glasova. Glasnogovornik HSU Jurica Galešić potvrdio nam je da je Mesić zainteresiran za kandidaturu u I. izbornoj jedinici, a da se šef SDP-a Zoran Milanović složio s tim prijedlogom. Bivši predsjednik RH jučer je potvrdio da ide na listu Narodne koalicije.

– Ako mogu pomoći, idem. Moram – rekao nam je Mesić.

Listu u prvoj jedinici nosit će Milanović, druga će biti Vesna Pusić, a u borbi protiv lidera HDZ-a i Mosta Andreja Plenkovića i Bože Petrova – za koje se smatra da će se kandidirati u prvoj jedinici – pomagat će im i Mesić.

Nositelji lista i glavni igrači uglavnom su već dogovoreni za sve izborne jedinice. Svih 10 lista nosit će SDP-ovci, mahom bivši ministri iz Milanovićeve Vlade, a njihovi partneri iz Narodne koalicije dobit će 14 takozvanih sigurnih mjesta, pozicija na listama za koje se pretpostavlja da vode u saborske klupe, piše Večernji.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok