Izgubljeni Meksikanac preživio je punih 16 mjeseci izgubljen na Tihom oceanu , a svoju priču moći će ispričati svijetu . Jose Ivan otisnuo se s dječakom u dobi između 15 i 18 godina po imenu Xiquel , iz Meksika prema El Salvadoru u rujnu 2012. godine , a otad je dječak umro , a on preživljavao kako je god znao.

Jose Ivan 30. siječnja 2014. nasukao se na atol Ebon , odakle je brodom prebačen na Majuro na otočju Marshall . Nakon 22 sata puta brodom , Albarengo je s broda sišao vlastitim snagama.

Iako se izvorno spasiteljima predstavio kao Jose Ivan , kasnije je preko američkog veleposlanika Thomasa Armbruster rekao svoje puno ime i prezime , Jose Salvador Albarengo . Armbruster mu je poslužio kao prevoditelj.

Rekao je da je ribar koji lovi rakove i morske pse – izjavio je Armbruster za AFP . Albarengo je brodom krenuo u lov na morske pse , as tečaja ga je odnio jak vjetar daleko na pučinu Tihog oceana.

Iako je dječak koji je bio s njim umro samo nekoliko tjedana nakon što su se izgubili , jer nije mogao jesti ptičje sirovo meso , Albarengo je rekao da je preživljavao jedući još i kornjače , ribu , te pijući krv kornjače i kišnicu , prenosi Dnevnik.hr.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok