Jedan od dvojice napadača koji su u utorak izveli teroristički napad na crkvu u predgrađu Rouena na sjeveru Francuske služio je uvjetnu kaznu i nosio je elektronsku narukvicu za lociranje, objavio je BBC pozivajući se na francuske vlasti.

Prema riječima tužitelja Françoisa Molinsa, taj je osumnjičenik identificiran kao Adel Kermiche, 19-godišnji Francuz alžirskog podrijetla koji je već dvaput bio uhićen zbog pokušaja da ode u Siriju i ondje se pridruži terorističkoj Islamskoj državi.

Prerezali grkljan svećeniku

Kermiche i još jedan napadač upali su u crkvu u Saint-Etienne-du-Rouvrayju, predgrađu Rouena, tijekom jutatrnje mise te zatočili svećenika, dvije časne sestre i dvoje vjernika koji su ondje zatekli. Prije nego što su ih likvidirali policajci, dvojica terorista brutalno su usmrtila 84-godišnjeg svećenika Jacquesa Hamela prerezavši mu grkljan. Prenosi Net.hr.

Prisegnuli Islamskoj državi

Jedan od talaca je ranjen i nalazi se u bolnici u teškom stanju. Odgovornost za napad preuzela je tzv. Islamska država kojoj su dvojica napadača, navodno, prisegnula na vjernost.

Tužitelj Molins kazao je kako su teroristi prilikom upada u crkvu, osim ručnog oružja, imali sa sobom i lažnu eksplozivnu napravu umotanu u aluminijsku foliju.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok